Organitzen una cimera per debatre sobre la inclusió de persones amb discapacitat a Barcelona

Està previst que l'esdeveniment, que tindrà lloc els pròxims 7 i 8 de novembre, reuneixi diversos líders mundials amb l'objectiu de promoure plans d'acció que ajudi a realitzar aquesta inserció amb èxit

discapacitat
Organitzen una cimera per debatre sobre la inclusió de persones amb discapacitat a Barcelona | Unsplash

A Espanya viuen 3,8 milions de persones afectades per alguna classe de discapacitat. Una xifra molt més alarmant es recull en l'àmbit mundial, ja que arreu del planeta conviuen més de mil milions de persones discapacitades, les quals es veuen obligades a enfrontar-se a nombroses barreres —tant socials com tècniques— en el seu dia a dia.

Per aquest motiu, la Fundació Incyde ha decidit organitzar una 'Cimera Mundial de Discapacitat, Emprenedoria, Tecnologia i Ocupació', que tindrà lloc els pròxims 7 i 8 de novembre al Palau de Congressos de Catalunya i pretén esdevenir un punt de debat entre diversos líders mundials amb l'objectiu de promoure plans d'acció que permetin avançar cap a una societat totalment inclusiva.

Busquen promoure la inclusió del col·lectiu

En aquest sentit, i tal com l'organització recull al seu web, la celebració «agruparà a tots els agents que intervenen en el desenvolupament econòmic i social, per tal de marcar un canvi en el concepte de la discapacitat i així treballar conjuntament a promoure la plena inclusió del col·lectiu».

Així les coses, la cimera s'estructurarà sobre tres grans blocs temàtics, els quals resulten imprescindibles a l'hora d'aconseguir eliminar les traves amb què s'han d'enfrontar les persones amb discapacitat.

cimera discapacitat
La cimera va ser presentada durant el dia d'ahir | Consorci Zona Franca Barcelona

 

Pel que fa als blocs en què es fonamentarà la trobada, aquests seran els següents: Educació, Ocupació i Emprenedoria; Ciència, tecnologia i Investigació; i Cultura, Esport, Drets Humans i Ètica.

 

Hi col·laboren diverses entitats

La cimera va ser presentada durant el dia d'ahir, i hi van intervenir el president de la Fundació Incyde i de la Cámara de España i president d'honor de l'Associació Arapdis, José Luis Bonet, el delegat del Consorci de la Zona Franca, Pere Navarro, i Joana Prats, directora del Departament de Col·laboracions amb Entitats Socials i projectes Transversals, de la Fundació Bancària 'la Caixa'.

Amb relació a tots els agents que fan possible la seva celebració, cal destacar —a banda de la Fundació Incyde de les Cambres de Comerç— que també hi col·laboren el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, la Fundació La Caixa i l'Associació Arapdis.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari