Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
El president d'ERC, Oriol Junqueras, en un Consell Executiu quan era vicepresident del Govern.

Les paraules d'Oriol Junqueras que han deixat en mal lloc Laura Borràs

El president d'ERC carrega contra el PSC en constatar que la «corrupció es contagia»
El president d'ERC, Oriol Junqueras, en un Consell Executiu quan era vicepresident del Govern.
Oriol Junqueras, president d'ERC, en una imatge d'arxiu. | ACN

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha assegurat aquest dimarts, 2 de febrer, que si la cap de llista de Junts, Laura Borràs, fos militant d'ERC, l'organització li hauria demanat que renunciés a ser candidata per estar imputada. En una entrevista a La Sexta, el líder dels republicans ha defensat que ERC és una formació amb «90 anys d'història i sense cap cas de corrupció» i ha explicat la dinàmica interna dels republicans quan es produeix una imputació.

Dard de Junqueras a Borràs

Després que la cap de llista de la CUP, Dolors Sabater, hagi dit que si Laura Borràs continua imputada «evidentment que no» li podrien dona suport en una investidura, Junqueras ha evitat «jutjar» sobre el cas «en concret» que afecta a Borràs i ha expressat el compromís d'ERC contra la corrupció.

Precisament, en un acte d'ERC sobre habitatge la consellera de Justícia i candidata d'ERC, Ester Capella, ha evitat posicionar-se sobre una investidura de Borràs. Capella s'ha limitat a dir que ERC vol liderar un Govern «net i transparent» sense cap sospita de corrupció. També ha refermat la voluntat d'ERC de mantenir la taula de diàleg per avançar en l'amnistia i l'autodeterminació.

Durant l'entrevista a La Sexta, Junqueras ha tancat la porta a pactar amb el PSC, ha dit que no accepta lliçons d'independentisme de «ningú» i que no li «preocupen, ni li fan mal, ni li sorprenen» les possibles crítiques escrites en un llibre de l'expresident de la GeneralitatCarles Puigdemont.

Crítiques de Junqueras a la corrupció i al 'no a tot'

El president d'ERC, Oriol Junqueras, ha reclamat aquest dilluns als partits que defensen l'amnistia i l'exercici del dret a l'autodeterminació que no poden «desentendre's» d'un Govern liderat per ERC que treballi per impulsar-les. En un acte de campanya a l'Hospitalet de Llobregat, el líder d'ERC ha demanat als partits que deixin de dir «no a tot» i de «barallar-se entre ells». «Deixin de posar el dit a l'ull del company de projecte», ha criticat.

En una referència a l'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, i al PSC els ha advertit que la corrupció «es contagia» i que «roba» diners que són del poble. Per això, ha demanat el vot d'ERC perquè «recuperen els diners que els corruptes s'embutxaquen» per posar-los al servei del país. Junqueras ha criticat la presumpta corrupció que afecta Marín i ha lamentat que la ciutat d'Hospitalet fa anys que visqui en una altra «epidèmia: la de la corrupció». «Es contagia de regidors d'un ajuntament a alcaldesses, i d'alcaldesses a presidentes d'una Diputació», ha alertat.

Per Junqueras aquesta corrupció afecta als ciutadans perquè es deixen de destinar diners a les escoles, hospitals, a l'esport, a la lluita contra la pobresa o a l'atur. «Per això nosaltres som incompatibles amb aquesta corrupció i amb totes les altres», ha explicat. «No governarem en cap cas ni acceptarem els vots d'aquest model de partits, perquè en som obertament incompatibles», ha detallat.