L'epidemiòleg Oriol MItjà amb mascareta davant de la seu d'Eurecat

Oriol Mitjà: «Sóc d’esquerres i no aniré en cap llista electoral»

El metge català respon a les especulacions que el situen en alguna formació política

L'epidemiòleg Oriol Mitjà és un dels experts que més està participant durant la crisi de la pandèmia del coronavirus aportant els seus coneixements i la seva experiència. El metge català també s'ha caracteritzat per criticar durament la gestió que està fent el Govern de la Generalitat, concretament amb el vicepresident en funcions de president, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés.

Un posicionament que ha aixecat tota mena d'especulacions sobre la possibilitat que entri a una llista electoral de cara els propers comicis al parlament de Catalunya. En una piulada a Twitter feta aquest dilluns, Mitjà ha deixat clar el seu posicionament assegurant que «sóc d'esquerres i no aniré a cap llista electoral».

Cal recordar que la setmana passada Mitjà va carregar contra Aragonès després que ERC el proclamés candidat a la presidència de la Generalitat. «Durant la pandèmia ha estat egoista i no s'ha preocupat per res per l'interès general», lamentava. Pocs dies després, matisava les crítiques: «No ataco a un partit polític, sinó que critico la gestió de la Covid-19». De fet, les diferències entre Mitjà i la conselleria de Salut són més que conegudes. El facultatiu ha explicat en més d'una ocasió que el Govern no ha recollit les seves recomanacions en qüestions com l'ús massiu dels tests d'antígens.

«Crec que tinc el deure d'informar sobre la mala gestió»

Després de la piulada on reconèixer ser d'esquerres i que no anirà a cap llista electoral. Oriol Mitja continua dient que té el «deure d'informar sobre la mala gestió, la desídia, i l'obstruccionisme davant les propostes anti-Covid». «Alguns polítics no estan a l'altura i ho hem pagat els ciutadans. Poso aquesta reivindicació per davant del meu propi prestigi professional», conclou el metge especialista de malalties infeccioses de l'hospital Germans Trias.