Incompliments a les terrasses dels bars catalans: Protecció Civil alerta que és perillós

Sergio Delgado assegura que si no es compleixen les normes «hi haurà un repunt de casos»

Terrassa d'un bar
Protecció Civil recorda les mesures i restriccions a l'hora d'anar a un bar o restaurant durant la desescalada | Gastroactitud

Catalunya començava aquest dilluns la seva desescalada amb l’obertura de negocis considerats com a no essencials. El retorn dels bars i restaurants ha estat un dels més esperats, ja que la població trobava a faltar poder reunir-se a l’exterior per prendre un cafè, una cervesa o tornar a gaudir del seu menú preferit a un bon restaurant.

A més, una bona notícia pels hostalers és que no hi ha límit de capacitat a les terrasses, pel que poden veure una petita llum al final del túnel després de diverses setmanes tancats. Això, però, és una gran preocupació a l’hora de poder controlar la pandèmia del coronavirus.

Sergio Delgado recorda que els grups a les terrasses han de ser de quatre persones

El subdirector de Programes de Protecció Civil, Sergio Delgado, ha realitzat una entrevista a RAC1 on ha parlat sobre l’actual situació de la població respecte a la normativa de les terrasses. Delgado assegura que hi ha un «compliment generalitzat» de les mesures. Tot i això, afirma que sempre hi ha gent que marca les seves pròpies normes.

«Ja hem vist grups de sis, si-us-plau, no ho deixem només en mans de policies, ajuntaments o el mateix restaurador, fem el possible per complir i no fer un pas enrere», afirma Sergio Delgado. Així, recorda que només poden reunir-se fins a quatre persones que no convisquin juntes i que aquestes mesures s’han imposat per intentar fer descendir la corba de contagis.

Les conseqüències de les reunions familiars: «15 dies després hi haurà un repunt de casos»

Quan falta només un mes perquè arribi Nadal, Delgado recorda que encara que siguin possibles haurien d’evitar-se les reunions familiars amb aquelles persones que fa temps que no veiem. La falsa sensació de seguretat en pensar que algú de la teva família no et pot contagiar està sent un dels grans problemes per controlar la pandèmia, i això podria complicar-se de cara a les festes. Així, el subdirector de Programes de Protecció Civil ha estat clar sobre quines seran les conseqüències: «15 dies després hi haurà un repunt de casos».

Per això, i tenint en compte que els diferents governs preveuen una clara millora de la corba d’aquí a un mes, Sergio Delgado espera que les mesures es compleixin més enllà de la por a la policia o les conseqüències econòmiques. «Si incomplim les normes, és una infracció i és sancionable. Hi haurà un treball molt precís del control de les terrasses i hi haurà sancions», ha afirmat. Però aquesta, recorda, no hauria de ser la raó per la qual hem de complir les restriccions: «Fem-ho perquè ens interessa a tots no fer un pas enrere».


Comentaris

envia el comentari