Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'arxiu d'Oriol Mitjà amb mascareta.

Oriol Mitjà marxa de Catalunya: «Me'n torno a casa»

L'investigador català torna a Papua Nova Guinea, país on vivia abans de la pandèmia, «per donar un cop de mà allà on no hi ha vacunes»

L'investigador Oriol Mitjà marxa de Catalunya i torna a Papua Nova Guinea. Així ho ha anunciat l'epidemiòleg en un missatge a través de les xarxes socials. Mitjà ha explicat a Twitter que «me'n torno a casa amb els meus 3 tresors. Viatjo lluny, lluny…». En la publicació, ha afegit que marxa «per donar un cop de mà allà on no hi ha vacunes. Per recuperar la normalitat».

D'aquesta manera, Oriol Mitjà torna al país on, abans de la pandèmia, havia desenvolupat la seva trajectòria professional durant una dècada. A Papua Nova Guinea, que considera casa seva, l'investigador i epidemiòleg català va aconseguir erradicar el pian, una malaltia tropical que provoca greus úlceres i deformacions als ossos. 

Des que fa esclatar la pandèmia de coronavirus, el març del 2020, Oriol Mitjà s'ha mostrat molt crític amb la gestió política d'aquesta. En aquest sentit, cal recordar les seves crítiques contra l'exconsellera de Salut, Alba Vergés, i la seva defensa de les restriccions i la utilització del 'passaport Covid'.

Ara, amb la Covid-19 sota control a Catalunya, l'epidemiòleg marxa de Catalunya per tornar al país d'Oceania.

La darrera previsió d'Oriol Mitjà sobre la Covid-19

Una de les darreres previsions d'Oriol mitjà sobre la Covid-19 va arribar el passat mes de setembre, durant una entrevista a RAC1, en què va assegurar que a finals de la tardor hi haurà una sisena i darrera onada de coronavirus. En aquest sentit, va assegurar que seria una onada molt diferent de les viscudes anteriorment, ja que la vacunació farà que sigui molt més lleu.

L'epidemiòleg català també va assenyalar que no hi haurà immunitat de grup contra la malaltia i que aquesta no podrà ser erradicada. En aquest sentit, Mitjà va dir que les mutacions del virus «incrementen la transmissió i redueixen l'eficàcia de la vacuna». Per això, considerava que el futur exigeix conviure amb el virus.