IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Les paraules d'Òscar Andreu sobre el català que revolucionen internet: «És racisme»

També ha indicat que és «odi» envers la pròpia llengua

Imatge d'Òscar Andreu a l''Està passant' de TV3
Òscar Andreu ha generat debat sobre l'ús de la llengua català amb desconeguts | TV3

Un conegut presentador de TV3 i humorista català ha compartit unes paraules que han generat un gran debat sobre l’ús de la llengua catalana o la castellana. El locutor de ‘RAC1Òscar Andreu ha afirmat que, a Catalunya, parlar en castellà amb un desconegut equival a ser racistes i, a més, indica un autoodi cap a la pròpia llengua, juntament amb una mostra de capacitisme envers l’interlocutor en assumir que no sap parlar català.

Autoodi, racisme i capacitisme

Amb tot, la piulada d’Andreu a Twitter és en resposta a un altre periodista que ha estat parlant sobre el fet de «canviar la llengua» i les raons dels catalanoparlants per iniciar un diàleg en castellà, com «ser pràctics, evitar problemes o que creuen ser educats». Tanmateix, Andreu ha citat els tres missatges que els catalanoparlants estan compartint quan no es dirigeixen en català a la resta de la gent.

Per una banda, segons Òscar Andreu, no parlar en català mostra un «autoodi»: «La meva llengua no val ni per iniciar una conversa». En segon lloc, és una mostra de «racisme» envers l’interlocutor: «No fas pinta de ser d’aquí». Finalment, demostrar «capacitisme»: «No et veig preparat per parlar català».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari