Imatge de l'estat actual de Pacha La Pineda.

Una de les discoteques més mítiques de Catalunya anuncia que no tornarà mai més

L'espai tanca després de més de 30 anys al peu del canó: «S'acaba una etapa, comença el desmantellament»

Adeu a una de les discoteques més mítiques i recordades de Catalunya. Adeu a milers d'històries i records inesborrables. Pacha-La Pineda tanca per sempre després de 30 anys al peu del canó. L'espai, ofegat per les restriccions derivades de la Covid-19, va abaixar la persiana definitivament per la pandèmia i ara es troba en fase de desmantellament.

I sí, les imatges de l'estat actual de l'espai impacten. Perquè havia estat l'escenari de centenars nits de somni. De David Guetta i Gigi D’Agostino, a Gabry Ponte i Bob Sinclar. «Avui publiquem les últimes fotografies de Pacha. Les imatges d'un adeu i de gratitud per tot el que hem viscut. S'acaba una etapa i se n'inicia una altra. Comença el desmantellament», deien des de l'Instagram del macroespai. 

«Fins sempre Pacha-La Pineda»

El cert és que l'espai havia conviscut darrerament en un permanent estira-i-arronsa institucional. El 2019, sense anar més lluny, va ser el principi de la seva fi. 

La denúncia per part d'un veí de la zona va dinamitar-ho tot. Denunciava que el soroll de la discoteca no el deixava dormir. Quelcom que va desencadenar diverses friccions entre l'espai i l'Ajuntament de Vila-seca, que va acabar obligant els propietaris de Pacha a fer obres per a insonoritzar l'espai. I les obres mai van arribar.

Imatge de la torre de Pacha-La Pineda.
Així està a dia d'avui la torre que es podia veure des de l'exterior de Pacha-La Pineda.   | @instagram

La denúncia, així mateix, se sumava al fet que la concessió a Pacha La Pineda s'acabava el passat 31 de desembre de 2022. 

Ara, la darrera publicació per part dels propietaris de l'espai confirma el que era un secret a veus: Pacha La Pineda tanca per sempre. 

Ho qualifiquen d'una «gran decepció»

La concessió s'acabava, sí; però la propietat de Pacha-La Pineda critica el consistori de Vila-seca, a la comarca del Tarragonès, per no haver buscat alternatives per l'espai. «Ja se sabia que la concessió s'acabava, però no estudiar altres possibilitats per a fer reviure un equipament com aquest ens provoca una gran decepció», diuen des de la discoteca. 

«No cal viure del passat. Però qui no té passat, no té futur», reflexionaven des de l'espai, mentre sentenciaven: «Vam crerar un ambient únic. Fins sempre Pacha-La Pineda». 

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp