YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Un dels pacients 0 de la Covid explica el 'fatídic' 20 de desembre de 2019:«Molt greu»

Iker Jiménez ha entrevistat a 'Informe Covid' al pacient 0 de coronavirus a França

Iker Jiménez durant el seu programa amb vestit de color blau fosc i micròfon davant
Iker Jiménez segueix intentant donar una mica de llum sobre l'origen del coronavirus | cedida

Un dels pacients zero de la Covid-19 ha explicat la seva experiència. Aquest assegura que durant el 20 de desembre de 2019 ell ja estava contagiat del virus, el qual ha acabat provocant l'actual crisi sanitària, econòmica i social en què estem immersos. Tot i que finalment la pandèmia acabaria esclatant al març de l'any 2020 a Europa, són nombrosos els estudis i investigacions que han confirmat la presència de virus al nostre país molt abans d'aquestes dates.

Des de quan circula entre nosaltres el coronavirus?

Sense cap mena de dubte una de les teories més interessants és la d'Albert Bosch. El viròleg i catedràtic del departament de Microbiologia de la Facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona ha assegurat que la Covid-19 ja estava present en les aigües residuals d'Espanya el març de 2019, és a dir, un any abans de la declaració oficial de la pandèmia.

Iker Jiménez ha intentat contestar a aquesta pregunta a través de diversos testimonis en l'últim programa emès d''Informe Covid': Per què no va esclatar la pandèmia, llavors, un any abans, si el coronavirus ja campava entre nosaltres?

L'entrevista a un dels pacients zero

Cal recordar que el periodista va ser un dels primers a alertar de l'arribada de la Covid-19, sent titllat d'alarmista per advertir de la gravetat de virus. Després de la cancel·lació temporal del seu programa durant la quarantena, Iker Jiménez va continuar amb la seva tasca d'investigació i difusió a través del seu compte de YouTube.

Ara que ja ha tornat a la televisió, el periodista segueix intentant donar una mica de llum sobre l'origen d'aquest virus, viatjant al passat a través dels testimonis d'experts i pacients que van conèixer l'existència de la Covid abans de convertir-se en pandèmia. Diverses hipòtesis com la possible mutació del virus, que podria haver-se tornat més contagiós i letal en 2020, estan sobre la taula. De fet, aquesta teoria podria explicar per què la pandèmia no va esclatar el 2019. Una altra hipòtesi podria ser la manca de coneixement sobre el virus, que podria haver-se diagnosticat com una grip.

El primer cas a Espanya i el pacient 0 a França

Fernando Simón va informar en el seu moment que el primer cas confirmat de Covid-19 a Espanya va ser l'1 de gener de l'any 2020, una dada que s'ha proporcionat amb la documentació que s'ha tingut posteriorment. No obstant això, hi ha hagut altres contagis primerencs a Europa que han posat de manifest que el virus ja circulava pel món abans del 2020.

Precisament, és el cas del testimoni recollit per Iker Jiménez a 'Informe Covid'. El periodista ha entrevistat a un dels primers pacients a Europa, un algerià de 40 anys que és considerat el pacient zero a França després de les investigacions realitzades a posteriori. L'algerià, qui afortunadament va sobreviure al coronavirus, ha ofert el seu testimoni sobre el fatídic Nadal de 2019, quan ningú tenia coneixement de la malaltia a la qual s'enfrontava.

«Al voltant del 20 de desembre, vaig començar a tenir tos seca. Després va venir la febre, fins a 40 de febre, i a tenir un dolor molt fort al pit. Abans d'ingressar a l'hospital vaig començar a escopir sang. Vaig ingressar i em van posar en reanimació durant tres dies amb oxigen, era una infecció pulmonar molt greu», ha explicat l'algerià en un vídeo.

Durant aquests dies, l'home podria haver contagiat a centenars de persones que es van creuar en el seu camí, entre ells el personal sanitari que el va atendre i que estava impactat davant l'estrany quadre mèdic que presentava el pacient.


Comentaris

envia el comentari