Retencions a les sortides de Barcelona abans del confinament i el pont

El trànsit ha augmentat un 8% aquest 3 de novembre, comparat amb dijous passat

Diversos vehicles circulant de nit a la Cerdanya el 3 de desembre de 2020
El trànsit ha augmentat un 8% aquest 3 de novembre, comparat amb dijous passat | Cedida

El Govern de la Generalitat ha demanat una vegada rere l'altra que la població eviti els desplaçaments innecessaris de cara el pont de la Puríssima i que la gent no vagi a les seves segones residències. Tot i això, són moltes les persones que a primera hora de la tarda han agafat el cotxe per desplaçar-se i evitar el confinament perimetral municipal que comença divendres a partir de les 6.00 hores del matí.

Segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT), les sortides de vehicles de l'àrea metropolitana han pujat un 8% entre les 00.00 hores de la matinada i les 20.00 hores del vespre d'aquest dijous en comparació amb el mateix dia d'una setmana prèvia al confinament municipal. En concret, en aquestes 20 hores han abandonat la zona 417.336 vehicles. La xifra representa, també, un augment del 3% amb relació a dijous passat.

 

Les vies de sortida de Barcelona, congestionades

De fet, les principals afectacions s'han detectat a les rondes de Barcelona, especialment a la de Dalt, i també a la C-58, on ha calgut obrir el carril VAO. En altres punts com l'AP-T i la B-10, a l'altura del Nus de la Trinitat, hi ha hagut col·lapses des de primera hora de la tarda i fins a gairebé les 20.00 hores del vespre.

La B-23 a l'altura de l'avinguda Diagonal també s'ha congestionat durant alguns moments de la tarda. D'altra banda, també s'han produït retencions a la B-30 i altres punts de les rondes de Barcelona.

⚠ A la C-58 hi ha retencions des de Montcada i Reixac fins a l'entrada a Barcelona arran d'un #accident que talla 1 carril

ℹS'ha obert el carril Bus VAO➡️Trinitat per a tots els vehicles (excepte camions de 7,5 tones o +) pic.twitter.com/qvKreCTEV5

— Trànsit (@transit) December 3, 2020

 

Indignació a les xarxes

L'augment del trànsit abans del confinament perimetral municipal ha encès les xarxes socials. Molts usuaris critiquen l'actitud de les persones que han aprofitat aquest dijous per anar a la seva segona residència mentre que d'altres ho defensen argumentant que avui està permesa la mobilitat.


Comentaris

envia el comentari