Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de moltes monedes de pesseta i tres feixos de bitllets de 100 euros

Si tens aquesta moneda de 100 pessetes, podrien pagar-te el que val una casa

Algunes monedes històriques es venen actualment per milers d'euros

És un d'aquells objectes amb què estem acostumats a viure diàriament. Les monedes són part de la nostra vida i això fa que siguin moltes les ocasions en què no els prestem prou atenció.

Tot i que són moltes les persones que decideixen ignorar-les, cal destacar que diversos exemplars poden tenir un gran valor. És el que passa amb les monedes històriques, antigues o que tenen alguna particularitat, com poden ser els defectes.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Algunes monedes tenen característiques especials que les converteixen en peces clau dins del mercat del col·leccionisme. I això fa que siguin molts els que estan disposats a desemborsar grans quantitats de diners per certs exemplars.

Aquesta és la moneda que pot valer el que val una casa

Una de les monedes que crida més l'atenció dins del mercat del col·leccionisme és espanyola. Es tracta del centè segovià. De fet, el seu valor és tal que es van arribar a pagar ni més ni menys que 800.000 euros.

Centè de Felip III de 1609
El centen segovià s'ha arribat a vendre per 800.000 euros | Catalunya Diari

Es va subhastar l'any 2009 i es va convertir en l'exemplar més car de la història del país. Parlem d'una moneda espanyola de 100 escuts d'or que es va emetre durant el regnat de Felip III, així com als regnats de Felip IV i Carles II.

La moneda espanyola antiga més valuosa

Actualment, aquestes monedes estan considerades les més grans d'or de la història. Una pertany al Museu Arqueològic Nacional d'Espanya, ubicat a Madrid. A més, es tracta d'una moneda única que no circula al mercat.

Totes aquestes particularitats l'han convertit en la moneda espanyola més valuosa de tot el món. Tanmateix, no cal passar per alt altres exemplars. De fet, hi ha avui dia monedes de pessetes el valor de les quals pot ascendir a centenars d'euros.

Altres monedes espanyoles històriques de gran valor

Dins del món del col·leccionisme, són molts els exemplars autèntics i de gran valor que s'hi poden trobar. Molts arriben a vendre's per autèntiques fortunes.

És el que passa, per exemple, amb algunes monedes de pessetes antigues, que ja han esdevingut un dels grans tresors del col·leccionisme a escala mundial. Alguns d'aquests exemplars poden valdre milers d'euros.

1. 100 pessetes de la Primera República

Una de les monedes històriques de gran valor és l'exemplar de 100 pessetes de la Primera República, que data del 1870. Es tracta d'una moneda d'or i, per aquest motiu, el valor puja a ni més ni menys que 150.000 euros, i es converteix en una altra de les més valuoses de la història d'Espanya.

Muntatge d'un fons desenfocat de monedes i a sobre les dues cares d'una moneda de 100 pessetes del 1870
La moneda de 100 pessetes de la Priemra República del 1870 pot valer 150.000 euros | catalunyadiari.com

2. 100 pessetes d'Amadeu

D'altra banda, d'un any més tard, el 1871, data la moneda de 100 pessetes d'Amadeu. Gràcies al seu valor històric, ja que compta amb l'aspecte del rei Amadeu I, el valor d'aquest exemplar pot pujar fins a 100.000 euros, molt semblant a l'anterior.

3. 5 pessetes del 1869

Una altra de les monedes que estan al punt de mira dels col·leccionistes de tot el món és la de 5 pessetes del 1869. Es tracta d'una moneda antiga el valor de la qual pot variar entre els 20.000 i els 45.000 euros. La raó és que n'hi ha molt pocs exemplars.

4. Dur d'Alfons XIII

Així mateix, també destaca dins del món del col·leccionisme la moneda de dur d'Alfons XIII. En aquest cas, es tracta d'un exemplar que data del 1888 i el seu valor pot rondar els 20.000 euros, també per la seva escassetat, així com per la seva antiguitat.

Com veus, hi ha moltes monedes històriques que es poden vendre per milers d'euros entre els col·leccionistes. Venent-ne alguna, et pots comprar una casa actualment.