Mà d'una dona subjectant unes calces de blonda

Paguen fins a 700 euros per calces fetes servir

La venda de roba interior usada ja ha triomfat a Japó

Els últims anys a Espanya ha proliferat un tipus de negoci molt curiós i molt rendible.

Cada vegada hi ha més dones que s'animen a vendre les seves calces fetes servir a compradors que tenen aquestes peces com a fetitxe.

Es tracta d'un fenomen molt estès al Japó que ha arribat al nostre país de la mà d'usuàries anònimes i pàgines web que serveixen d'aparador. Encara que també hi ha personatges famosos que s'han atrevit a provar-ho.

És el cas de l'exconcursant de 'Supervivientes', Lola Mencía, que quan participava al reality va confessar haver venut les seves calces utilitzades abans de saltar a la fama.

Una altra famosa que s'ha unit a aquest fenomen és l'extronista Steisy, que aquesta mateixa setmana ha anunciat a través del seu canal de Mtmad que té intenció de treure partit a les seves calces.

«Si en vengués una cada setmana per 500 euros, em trauria 2.000 euros al mes. És el negoci del futur. Em forraré», deia la jove després d'ensenyar als seus seguidors algunes de les seves peces preferides. «Això és qualitat pura», afegia.

[

La venda de calces fetes servir aterra a Espanya després de triomfar al Japó

A Espanya, el negoci de les calces utilitzades està en auge gràcies a l'existència de plataformes que serveixen per a connectar, de manera anònima, venedores i compradors.

Secret Panties és una web espanyola fundada per Katia Elhert després de tornar d'un viatge al Japó, on la venda de calces fetes servir és un fenomen molt potent que compta amb milers d'adeptes.

L'emprenedora va pensar que la idea també podria funcionar a Europa, tot i que mai va pensar que podria triomfar d'aquesta manera.

«Vam començar a fer la web una mica com de broma amb unes vint noies que venien la seva roba interior feta servir i de seguida va començar a incorporar-se més i més gent. Vam començar com a hobby, a veure què passava, i se'ns n'ha anat de les mans», explica Katia en una entrevista a la revista 'Yasss'.

El requisit imprescindible per a entrar al negoci és que les calces les hagi utilitzat la venedora i s'enviïn sense rentar. Els fluids i olors han de romandre impregnats en la peça perquè aquesta tingui valor.

Partint d'aquesta premissa, hi ha molts factors que influeixen en la decisió de compra, així com en el preu del producte en qüestió.

Fins a 700 euros per vendre calces usades: factors que influeixen en el preu

Segons ha assenyalat l'experta en venda de roba interior, les venedores de la seva pàgina web poden guanyar fins a 700 euros per les seves calces fetes servir. Un guany que varia en funció del preu que tingui cada peça i l'èxit que tingui la usuària entre els compradors.

«Els diners que guanya cadascuna depèn una mica de com de proactiva és, de com fa les fotografies i com utilitza el xat. Les usuàries que ensenyen la peça posada venen molt més que les que les mostren com si estiguessin en un taulell», explica la fundadora de Secret Panties.

A més, els colors, el tipus de teixit (cotó, blonda, lli...), el model de calça (tanga, culotte, brasilera...) i el grau de brutícia són factors a tenir en compte.

«Les calcetes són el tipus de peça més demandada a la web. Hi ha de tot: alguns les volen molt brutes i d'altres les volen impecables. De tota manera, al xat és on el client li diu a la venedora com li agradaria que estigués la peça i entre ells ho acorden», afegeix Katia Elhert.

Tot i que es tracta d'un negoci on les venedores són principalment dones i els compradors, majoritàriament homes fetitxistes, aquesta tendència està començant a canviar.

«Hem pensat que els nois també puguin vendre calçotets usats a través de la nostra web. Hem detectat que hi ha molta demanda. Les coses han canviat moltíssim des que vam començar fa dos anys», assegura Elhert.