Els Mossos d'Esquadra, en un control.

El País Valencià aplicarà el toc de queda des d'aquest dissabte a la nit

La Generalitat valenciana no esperarà a l'entrada en vigor de l'estat d'alarma

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha anunciat que la restricció de la mobilitat nocturna — des de les 00.00 hores fins a les 06.00 hores — entrarà en vigor a les 01.00 hores de la matinada d'aquest diumenge per a tota la Comunitat Valenciana

Començarà a aplicar-se a partir de la publicació d'una resolució en la qual s'estableixen també altres mesures addicionals per a frenar la pandèmia, com el límit de sis persones en les reunions socials, la prohibició del consum a la barra en bars i restaurants i el tancament de la restauració i hostaleria a mitjanit. 

Així ho ha anunciat en una declaració institucional després de presidir aquest dissabte una reunió del Centre de Coordinació Operativa Integrada (CECOPI), en la qual hi han participat, entre altres, la consellera de Sanitat, Ana Braceló, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo. 

La Comunitat Valenciana demanarà l'estat d'alarma

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha avançat avui mateix que demanarà al govern central decretar l'estat d'alarma a la Comunitat Valenciana i que així «desplegui tota la potencialitat» a la lluita davant la pandèmia del coronavirus. Tot i això, el govern valencià no ha esperat a l'aplicació de l'estat d'alarma per a aplicar noves restriccions de mobilitat. 

Puig ha detallat les noves mesures per a frenar l'avanç de la pandèmia que recull la noca resolució, la qual es publicarà «de forma immediata» i «s'enviarà al Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana per a la seva ratificació». Les restriccions entren en vigor a partir de les 01.00 hores de la matinada. 

Sánchez convoca un Consell de Ministres urgent per tractar l'estat d'alarma

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, té previst convocar aquest diumenge un consell de ministres extraordinari per abordar l'estat d'alarma, després que diverses comunitats li hagin demanat que l'apliqui, entre elles Catalunya. Fonts del govern espanyol han apuntat que encara no ha estat oficialment convocat, però donen per fet que hi serà. 

El Govern ja ha dit que de seguida que s'aprovés l'estat d'alarma, reuniria el Procicat per aplicar com a mínim el toc de queda a Catalunya. Alhora, s'està estudiant encara en quina franja horària: divendres es va apuntar des de l'executiu català que seria entre les 23 i les 6 hores, però la consellera de Salut ha indicat aquest dissabte que l'esborrany que tenen el situa a partir de les 22.