La Policia Local de Palafrugell ha sancionat més de 50 persones durant el passat cap de setmana per accedir a la platja del Golfet, tot i que està tancat al públic. Tot i la prohibició d'accés, hi ha banyistes que no en fan cas, accedint a la platja enfilant-se per les roques o espais de gran dificultat, amb el perill de despreniment que hi ha a la zona. Actualment, l'espai està en obres per tal d'arreglar els desperfectes que va causar el temporal Glòria.
? La Policia de #Palafrugell ha sancionat 50 persones que han accedit a la platja del #Golfet malgrat la prohibició.
— Ajunt. Palafrugell (@ajpalafrugell) August 11, 2020
? Les actituds incíviques no només comporten sancions, també poden provocar danys personals al passar per llocs inaccessibles. ? pic.twitter.com/IXwYTRJS6Q
L'Ajuntament del municipi gironí, a través d'un comunicat, ha demanat a la ciutadania «sentit comú» i evitar «actituds incíviques», motiu pel qual reitera els banyistes que no accedeixi a l'espai pel perill que suposa. En aquest sentit, cal recordar que durant el mes de juliol es van desallotjar més d'un miler de persones de la platja del Golfet.
Una inversió de 40.000 euros
Les obres a la platja del Golfet, que va quedar afectada pel temporal Gloria, van començar a finals del mes de juliol. L'objectiu de les actuacions, que suposen una inversió de 40.000 euros, és consolidar el talús i evitar que hi hagi despreniments. L'Ajuntament de Palafrugell és l'encarregat de tirar endavant les obres, després que la direcció general de Costes del Ministeri per a la Transició Ecològica no se n'hagi fet càrrec, malgrat que és una zona marítimo-terrestre, i per tant, propietat de l'Estat.
Les actuacions, que es troben en la recta final, tenen un termini d'execució d'un mes i es realitzen en dues fases. En la primera s'ha retirat la malla de triple torsió que va quedar afectada arran dels diferents despreniments que hi ha hagut, a conseqüència dels efectes provocats pel temporal. Així mateix, també s'ha fet el sanejament manual per fer caure aquelles roques inestables.
La segona fase de les obres, un cop assentada la zona, inclou la instal·lació d'una nova malla més robusta que l'anterior. Aquesta anirà collada al cap i al peu del talús amb perns d'ancoratges verticals i cable d'acer galvanitzat de 12 mil·límetres. En total, la superfície sobre la qual s'està actuant és de 400 metres quadrats.