Imatge a contrallum de diverses persones de festa

El Palau Sant Jordi acull aquest dissabte un concert pilot «sense distància»

Està previst que 5.000 persones assisteixin a l'actuació de la banda Love of Lesbian a les 19.00

El Palau Sant Jordi de Barcelona reobre aquest dissabte per a concerts, amb l'actuació de la banda Love of Lesbian a les 19.00, en una prova pilot experimental impulsada per la plataforma Festivals per la Cultura Segura «sense distància social i en un entorn segur» a la qual assistiran 5.000 persones.

La plataforma, que integra als principals festivals de música de Catalunya, ha explicat que el concert servirà com un estudi de salut pública i tots els assistents hauran de realitzar-se un test d'antígens ràpid (TAR) i portar una màscara FFP2 —que facilitarà la mateixa organització— i també els espais de l'interior del pavelló hauran d'estar correctament ventilats, entre altres mesures de seguretat.

Els cribratges es realitzaran al matí i el concert serà a les 19 hores

El concert serà a partir de les 19 hores i els cribratges es realitzaran al matí: les persones amb entrada hauran de triar entre les sales Apol·lo, Razzmatazz i Luz de Gas i l'horari que desitgin per a desplaçar-se a una d'aquestes, en les quals un equip d'infermeria els realitzarà el TAR.

L'accés al recinte serà possible després de donar negatiu en el TAR i es realitzarà també un control de temperatura, i al llarg del recinte hi haurà gel hidroalcohòlic disponible i, tant l'accés, com el servei de bar i lavabos estaran diferenciats per grups.

La prova pilot es basa en l'assaig clínic pioner de la Sala Apol·lo de Barcelona organitzat pel Primavera Sound i la Fundació Lluita contra la Sida i les Malalties Infeccioses el passat 12 de desembre, però a diferència d'aquest no hi haurà un grup de control de població per a comparar l'impacte.

La presentació del festival fa tres setmanes va comptar amb el suport de les conselleres de Salut i de Cultura, Alba Vergés i Àngels Ponsa, i de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que van destacar que suposa un avanç per al retorn de la cultura sense comprometre el control de la pandèmia.

Protecció Civil admet «grans contradiccions» en la gestió de la pandèmia

El concert pilot ha generat controvèrsia, especialment en un moment en què la situació del coronavirus a Catalunya no és òptima i tenint en compte les mesures restrictives actuals que hi ha contra la malaltia.

En aquest sentit s'ha pronunciat el subdirector de Protecció Civil, Sergi Delgado, que ha admès la «gran contradicció» que suposa que la normativa no permeti trobades a casa entre familiars o amics per Setmana Santa, però sí que aquest dissabte tingui lloc «un concert amb 5.000 persones en un estudi científic» al Palau Sant Jordi

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.