Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Fotomuntatge amb una imatge de fons de cotxes a la carretera, al capdavant una rodona vermella amb un radar i el logo de la DGT

Pànic entre els conductors: la DGT activa uns radars dels quals no es podran escapar

Aquests efectius dispositius estan formats per dos radars convencionals, que solen ser un de fix i un altre de mòbil

La Direcció General de Trànsit (DGT) ha implementat una nova estratègia per millorar la seguretat viària i reduir les infraccions de velocitat. Es tracta dels radars en cascada, una tècnica que està causant pànic entre els conductors. Aquests radars són especialment efectius per agafar els infractors que creuen haver esquivat una multa.

Què són els radars en cascada de la DGT

Els radars en cascada són una tècnica utilitzada per la DGT que consisteix a col·locar diversos radars en una mateixa carretera, però a diferents distàncies. Aquests solen ser un radar fix i un altre mòbil.

La idea és que, després de passar el primer radar, els conductors tendeixen a relaxar-se i augmentar la velocitat pensant que ja han esquivat la multa. No obstant això, uns quilòmetres més endavant, es troben amb un altre radar que els enxampa desprevinguts.

Així enxampen desprevinguts als conductors els radars en cascada

El funcionament dels radars en cascada és força senzill però molt efectiu. Imagina que estàs conduint per una carretera i et trobes amb un radar. Redueixes la velocitat per evitar una multa.

Primer pla d'un velolaser, un nou radar
Els radars en cascada són realment efectius per agafar els infractors | DGT

Tot i això, uns quilòmetres més endavant, tornes a accelerar pensant que ja has passat el perill. És en aquell moment quan et trobes amb un segon radar, que t'agafa a més velocitat i t'imposa una multa.

La DGT ha posat aquests radars en punts estratègics

A més, la DGT ha col·locat aquests radars en cascada en punts estratègics. Això fa que els radars en cascada siguin una eina molt efectiva per reduir les infraccions de velocitat i millorar la seguretat viària.

Per evitar ser enxampat pels radars en cascada, és important seguir algunes recomanacions:

  • Mantingues una velocitat constant: No acceleris després de passar un radar. Mantingues una velocitat constant i dins dels límits permesos.
  • Pareu atenció als senyals: Els senyals de trànsit us indiquen la presència de radars. Para atenció a elles i redueix la velocitat quan sigui necessari.
  • Conduïu de manera responsable: La millor manera d'evitar multes és conduir de manera responsable i respectar els límits de velocitat.

Els radars en cascada de la DGT són una eina molt efectiva per agafar els conductors que infringeixen els límits de velocitat. Amb aquestes mesures, no només evitaràs multes, sinó que també contribuiràs a millorar la seguretat viària.