L'exbisbe de Solsona, Xavier Novell, celebrant un acte religiós quan encara exercia les seves funcions

La petició que el Papa Francesc va fer al bisbe Novell abans de la seva renúncia

El pontífex va demanar al bisbe català que se sotmetés a un exorcisme perquè no pengés la sotana

Nou capítol en el serial de la renúncia del bisbe emèrit de Solsona, Xavier Novell. Segons ha avançat 'Nació Digital', Novell es va reunir dues vegades amb el Papa Francesc abans de comunicar la seva decisió de penjar la sotana perquè manté una relació sentimental amb Sílvia Caballol, una psicòloga i escriptora de Súria, divorciada i amb dos fills.

El citat mitjà ha assenyalat que en les seves dues trobades el pontífex va intentar que reconsiderés la seva decisió, un fet que finalment no va aconseguir. En aquest sentit, el diari 'ABC' ha assegurat que durant les dues reunions que van mantenir, el pontífex va intentar que el bisbe se sotmetés a un exorcisme. El Papa Francesc, però, no va aconseguir el seu propòsit.

Novell va ser advertit fa dos anys per sacerdots pròxims a ells que havia estat posseït

Segons el diari madrileny, el bisbe emèrit de Solsona va ser advertit fa dos anys per sacerdots del seu cercle més pròxim que havia estat posseït. Citant el blog eclesiàstic 'Germinans Germinabit', el diari 'ABC' ha explicat que Xavier Novell va introduir-se durant cinc anys en l'estudi de la demonologia. En aquest període de temps va conèixer a la psicòloga Sílvia Caballol, la que ara és la seva parella.

En aquest sentit, alguns sacerdots, van advertir que la influència de Caballol, que escriu sobre temes satànics, sobre el bisbe va anar creixent. Tot i no poder convèncer Xavier Novell perquè recapacités la seva decisió, el Papa Francesc va acceptar la renúncia del bisbe emèrit de Solsona després de pactar amb el bisbe que no donés explicacions sobre la seva dimissió.

Els motius de la renúncia de Xavier Novell

La sorpresa de la renúncia de Xavier Novell com a bisbe de Solsona va sorprendre propis i estranys fa dues setmanes. Novell va adduir que la seva dimissió es devia a «motius personals», tot i que sense entrar en detalls. Aquesta falta de concreció va fer córrer rius de tinta sobre els motius concrets. Des de fatiga mental fins al seu suport al Procés, passant un canvi en la seva ideologia.

En aquest sentit, tot va saltar pels aires el passat cap de setmana, quan va transcendir que Xavier Novell havia presentat la seva renúncia perquè manté una relació sentimental amb Sílvia Caballol, escriptora i psicòloga de 38 anys, que està divorciada i té dos fills.