Parcs i platges de Catalunya s'omplen en el primer cap de setmana de confinament municipal

La jornada de Tots Sants porta poca gent als cementiris catalans

Imatge d'una platja de Barcelona durant la jornada de Tots Sants
Els barcelonins van triar les platges per gaudir del dia de Tots Sants. | Twitter / @AdhonayPerez

El bon temps —amb sol i temperatures agradables— i el confinament municipal decretat pel Govern, així com el tancament  ha omplert aquest cap de setmana parcs i platges d'arreu Catalunya. Les imatges de famílies passejant, fent esport o anant en bicicleta s'ha repetit arreu de la geografia catalana, en ple contrast amb la reducció de mobilitat a les carreteres —prop d'un 80% respecte del mateix cap de setmana de 2019— i la poca afluència de gent als cementiris.

Les restriccions d'aforament en espais tancats, així com el tancament de bars i restaurants, ha portat la ciutadania a buscar refugi en parcs, passeigs marítims i platges, que en alguns trams van omplir-se, amb algunes persones sense mascareta i poc distanciament social, segons alguns usuaris han denunciat a través de les xarxes socials. Alguns es queixaven que a les platges es veia «poca mascareta» i «molta gent i molt junta».

Altres usuaris de les xarxes socials també denunciaven que tot i haver-hi presència policial, aquests no van actuar en cap moment. Segons el diari 'El Periódico', agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona van intervenir per retirar les xarxes de voleibol de la platja per evitar que es juguessin partits. Així mateix, la policia local de la capital catalana també va actuar en alguns parcs, tancant zones de pícnic on hi havia aglomeracions de persones.

Es redueixen les visites als cementiris el dia de Tots Sants

Les visites als cementiris catalans s'han reduït durant la jornada de Tots Sants, a causa de les restriccions decretades per les autoritats, així com perquè moltes famílies van decidir venir abans o després d'aquesta assenyalada data. A tall d'exemple, les visites als cementiris de Barcelona han disminuït un 68% en comparació amb l'any 2019. Així n'ha informat aquest diumenge l'Ajuntament de Barcelona, que constata també una baixada de l'afluència de persones en aquests equipaments compresa entre el 24 d'octubre i l'1 de novembre.

Concretament, aquestes dates s'ha tancat amb el balanç del 42% menys de visites respecte a l'any anterior. Tot plegat en una festivitat marcada per les restriccions i recomanacions de les autoritats sanitàries derivades de la pandèmia del coronavirus.


Comentaris

envia el comentari