Primer pla d'una mà amb un bitllet d'avió i una maleta

Abandona les filles a un aeroport espanyol: «Prefereixo la presó a estar en vosaltres»

L'home no va anar a buscar-les a l'aeroport i els va tancar la porta de casa quan les menors van acudir-hi

Un pare de 44 anys i d'origen senegalès ha estat detingut a Espanya. El motiu ha sigut que ha estat acusat d'un delicte d'abandonament de menors. El cas ha estat força particular, ja que es tracta d'un pare que no ha volgut recollir les seves dues filles en l'arribada a l'aeroport.

Però no només això, sinó que ha afirmat que preferiria anar a la presó abans de portar-les a casa. Primer de tot, cal posar en context la situació. Dimarts passat, 3 d'agost, les dues noies van arribar a Espanya, concretament a Mallorca, i ho feien procedents d'un vol amb origen França.

A l'aeroport havia de recollir-les el seu pare, però, allà no es va presentar. Les joves van intentar contactar amb ell amb diverses trucades, però no ho van aconseguir.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

No tenien a ningú que les pogués ajudar i el seu pare no semblava que anés a buscar-les. Per això les dues noies, de 13 i 17 anys, van buscar una solució.

Així, van decidir agafar un autobús que les portés des de l'aeroport a la zona més propera a casa del seu pare. Així doncs, es van presentar per sorpresa al domicili de l'home.

No obstant això, un cop allà, van descobrir que no és que el seu pare s'hagués oblidat d'elles o li hagués passat alguna cosa, simplement, no volia veure-les.

«No us vull a casa meva i estic disposat a anar a la presó. No us vull aquí», els deia el pare a les filles. Tot això mentre els tancava la porta a la cara o, almenys, és això el que han explicat les menors.

Després de trobar-se en tan estranya situació, les joves no van saber què fer i van contactar amb els seus familiars de França. Aquesta és la seva residència habitual, les germanes hi viuen amb uns amics de la família, ja que la mare d'elles viu al Camerun.

Malgrat això, evidentment, els seus familiars i coneguts de França no podien fer res des d'allà per ajudar-les. És per això que les nenes van acabar per anar a una comissaria de policia.

Com que no tenien lloc on passar la nit ni més coneguts a Espanya, no van veure altra opció. És allà on van explicar tot el que els acabava d'ocórrer als agents.

El pare, detingut per abandonament

Així doncs, van explicar a comissaria que eren menors i que el seu pare no havia volgut acollir-les a casa seva. Com que eren dues joves que encara no tenen els 18 anys, això constitueix un delicte per part del progenitor.

Com a pare, les nenes estan sota la seva responsabilitat i no pot abandonar-les sense un lloc per viure o sense proporcionals les cures pertinents. És per això que els agents van trucar immediatament a treballadors socials, perquè es fessin càrrec del cas que els acabava d'arribar.

Un cop analitzada la situació, es va decidir enviar-les a un centre d'acollida. D'aquesta manera podrien tenir un lloc en el qual passar la nit i en què poguessin menjar i beure.

A més d'això, la feina dels agents de policia va ser acudir a casa del pare de les menors. Els policies van interrogar l'home perquè expliqués la seva versió del qual havia passat.

Segons s'ha pogut saber, no va negar en cap moment el relat de les nenes, és més, ha reiterat als agents el qual ja havia dit a les seves filles: «No les vull. No les vull a casa meva. Em podeu ficar a la presó».

Un cop fet això, es va procedir a la seva detenció, com dèiem, per un delicte d'abandonament de menors. Una cosa que sembla que ell ja sabia que li havia de passar, per la frase que va dir en un primer moment a les seves filles.