Primer pla de Sarah i Steve Thawley amb el seu fill, el matrimoni que ha estat diagnosticat de càncer terminal

Un pare i una mare, diagnosticats amb càncer mesos després de tenir el seu 5è fill

Tots dos progenitors tenen un pronòstic molt greu i poc favorable, ja que l'estat dels tumors és en fase 4

Dos pares de cinc nens han rebut la que probablement és la pitjor notícia de la seva vida. Sarah i Steve Thawley són dos veïns del comtat de South Yorkshire, al Regne Unit i pares de cinc fills.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

L'últim dels seus fills, Arthur, va néixer el mes de juny passat. Vuit setmanes després, a Sarah li van diagnosticar un càncer de mama en fase quatre, la qual cosa es denomina càncer de mama metastàtic, és a dir, que s'ha estès a altres òrgans del cos.

La notícia va destrossar la mare, que tenia a cinc nens, però el pitjor encara no se sabia. Sarah va iniciar alguns tractaments que semblaven fer efecte, però aleshores el seu marit va començar a trobar-se malament i a tenir problemes per a empassar aliments.

Steve va pensar que tot eren problemes relacionats amb l'estrès d'estar criant a cinc nens i a més estar lluitant contra el càncer de la seva esposa, però quan va ser al metge i li van realitzar una gastroscòpia, van detectar que tenia càncer gàstric en fase terminal.

La situació s'ha tornat molt complicada per a tots dos, sobretot per la situació dels seus cinc fills. Veïns i amics de la parella han creat una pàgina web per a ajudar-los a recollir fons i donar a conèixer la seva història. Els fons s'utilitzarien, en primer lloc, per a ajudar-los a fer front els tractaments que han de passar pel seu càncer; i en segon per a poder viure unes vacances en família després d'aquest horrible any que han viscut.

De moment, cap dels dos s'ha rendit i segueixen endavant amb els seus tractaments. Ell ja ha començat a rebre les seves primeres sessions de quimioteràpia, del que li queden encara sis sessions per davant, i confia poder superar aquesta situació i viure una vida feliç al costat dels seus fills i la seva esposa.

Així i tot, les previsions no són gens positives. Tots dos estan en fases de la malaltia que les fan incurables. «És una història que, encara que vols compartir-la, alhora no vols, perquè és tan trista que no podries escriure el que els està passant», explica Marina, una amiga de la família.

La preocupació més gran de la parella, segurament, serà tractar de tancar un futur per als seus fills per si cap dels dos aconsegueix superar la malaltia.

Diagnostiquen càncer a una parella amb dos nens amb tres mesos de diferència

Lamentablement, el cas de Sarah i Steve no és l'únic similar que hem vist en els últims mesos. Adam i Caitlin són una altra parella de 38 i 39 anys, respectivament, als qui els va canviar la vida de sobte i en un lapse de tot just tres mesos.

Tots dos viuen en Perth, a Austràlia, i són pares de dos fills: Thea, de dos anys; i Fearn, de 5 mesos. El 14 d'octubre de l'any passat va néixer Fearn, i poc després, al novembre, Caitlin va començar a notar uns dolors que ella va creure que eren pel seu recent embaràs.

Com que els dolors no cessaven, va acudir a l'hospital per a fer-se una colonoscòpia i van descobrir que sofria un càncer d'intestí en fase quatre que ja s'havia estès al fetge.

De la mateixa manera que va ocórrer amb el cas britànic, Adam va començar a notar molèsties tres mesos després del càncer de la seva dona, quelcom va atribuir a l'estrès de la situació que estaven vivint. El metge va pensar en un principi que es tractaria d'alguna úlcera d'estómac, però li van detectar un càncer de pàncrees totalment estès.

A Caitlin li van extirpar el tumor i es va sotmetre a sessions de quimioteràpia per a intentar eliminar la metàstasi del seu fetge, mentre que a Adam el van sotmetre a un tractament experimental molt agressiu que li deixa sense forces.

La seva família està devastada i ells intenten fer-se a la idea que els seus dos petits podrien quedar-se sols sent molt joves, de manera que el seu principal desig és viure el màxim possible gràcies a aquests tractaments i passar la major part del temps que puguin amb ells.