Tres sanitarios en una UCI en España

Pare, mare i fill moren de coronavirus en només dos dies de diferència

Un sopar va desencadenar els contagis que van acabar en una tragèdia

La COVID-19 continua arrasant i provocant conseqüències realment devastadores. La darrera que es coneix va tenir lloc el mes passat a Portugal. 

Els fets van ocórrer després que una família (pare, mare i fill) rebutgés posar-se la vacuna i, dies més tard, es contagiessin pel virus que els va causar la mort. És així com ho ha revelat el diari WalesOnline. Un altre dels fills de la família explica que els progenitors eren pacients de risc. 

Francis, que actualment viu a Cardiff, explica al diari citat anteriorment que el seu germà havia convidat als pares al seu apartament de Portugal el passat 8 de juliol. A partir d'aquí, pocs dies després, els tres individus van començar a sentir-se malament i el 12 de juliol van ingressar a l'hospital.

Continuaven malalts quan el germà, pocs dies després, es va disposar a viatjar de manera urgent a Portugal. El motiu de la visita era clar. De fet, havia estat la seva cunyada qui l'havia alertat dels fets.  Per trucada telefònica, li va explicar que el seu germà havia entrat d'urgència a l'UCI el 17 de juliol.

Lamentablement i per a sorpresa de molts, l'endemà de la notícia va morir de matinada.

Les males notícies tot just començaven. Tres dies més tard de morir el germà, el virus es va emportar el seu pare i, poc després, la mare, a qui havia tingut una mica més de temps per veure. 

Quan el fill va arribar, la mare estava agonitzant a l'hospital i encara que va poder veure-la abans que morís, el 24 de juliol va morir per culpa de la COVID-19.

Els «antivacunes»

«Mai havien portat tres cossos junts de la mateixa família», va dir Francis tot citant part del personal del cementiri. 

El jove va explicar que havia enterrat els seus familiars plegats en un cementiri de Lisboa. Un espai creat especialment per honrar la memòria dels morts per coronavirus.

Al seu torn, Francis lamenta tota aquesta propaganda antivacunes que navega tant per les xarxes socials com per tota la població mundial. Una propaganda que tal com ell mateix ha explicat, havia arribat a la seva família. «La propaganda s'aprofita de les persones que tenen por i cauen en el parany», afegeix.

Així mateix, ha aprofitat les conseqüències que el virus ha tingut en la seva família per fer una crida generalitzada. 

Una crida a la població perquè es vacuni i no caigui en aquestes teories conspiratòries. Suposicions a les quals cada vegada se sumen més adeptes i que aposten per no rebre les dosis.

La COVID-19 a Portugal

L'impacte de la quarta onada de la COVID-19 segueix en descens a Portugal. De fet, des d'aquest mateix dilluns es va registrar una nova baixada en la taxa d'incidència a 14 dies.

A hores d'ara se situa ja en 336,1 casos per 100.000 habitants, tot i que el nombre de pacients hospitalitzats va repuntar lleument.

En les últimes 24 hores, el país de 10 milions d'habitants suma 18 morts. Les xifres sumen vuit més que la jornada anterior i 1.094 nous contagis, segons les dades de l'últim butlletí de la Direcció General de Salut (DGS).

Pel que fa a el cap de setmana, cal destacar les dades indiquen un nombre d'infeccions lleugerament menor a l'obtingut durant el passat diumenge (1.982).