Persones en una platja de Mallorca

Tanquen una concorreguda platja a Catalunya per gasoil a l’aigua

Una taca de petroli a l'aigua ha obligat a tancar i desallotjar la platja de Llevant de Barcelona

Ensurt a la platja de Llevant de Barcelona. L’espai s’ha tancat al públic aquest dimarts, 10 d’agost, al matí per presència d’una taca de petroli a l’aigua. En comprovar-ho, les autoritats han hissat la bandera vermella a les 11.30 hores.

En aquesta línia, sí bé és cert que encara s’estan fent les pertinents comprovacions, també ho és que sembla que l’hidrocarbur prové d’una embarcació accidentada el passat 4 d’agost. Fonts municipals indiquen que ho estan investigant a hores d’ara.

De fet, confirmen que l'embarcació en qüestió no té cap punt d’escapament. Tot i això, expliquen que pel fet d’estar parcialment enfonsada va aparèixer una petita marca de gasoil al voltant.

Expliquen, però, que de moment la taca està «localitzada i molt controlada». La propietat, en coordinació amb la Capitania Marina, tenen previst retirar l’embarcació aquest mateix dimarts.

D’altra banda, també cal esmentar que l’avís també ha arribat a les platges properes, que hauran de valorar si tanquen com ha fet la platja de Llevant.

Entre taques de gasoil i botellots

És, com gairebé sempre, un estiu convuls a Catalunya. A la taca de gasoil que ha aparegut a Barcelona s’hi sumen les desenes de ‘botellons’ d’aquests dies. Sense anar més lluny, l’Ajuntament de Calonge i Sant Antoni (Baix Empordà) reclama amb urgència" tornar a tenir toc de queda abans del 20 d'agost.

L'alcalde, Jordi Soler, admet obertament que està «emprenyat». També diu que els botellots i el «vandalisme gratuït» que s'han viscut aquest cap de setmana fan que la situació sigui «inaguantable i insostenible».

Afirma que grups de més de 200 joves s'han concentrat a la zona dels espigons, que hi ha hagut una baralla tumultuària, robatoris i atracaments i que s'han fet destrosses tant al passeig com a l'entorn de l'escola La Sínia.

L'Ajuntament, que ha tancat platges de matinada, tem que la situació torni a sortir de mare el proper cap de setmana i, per això, l'alcalde és clar: "Demanem que se'ns torni a confinar".

Botellots a la zona dels espigons, amb concentracions de més de 200 joves, robatoris, desallotjaments massius, destrosses... És el rastre que ha deixat aquest primer cap de setmana en què Calonge i Sant Antoni no ha tingut toc de queda, a diferència dels municipis costaners amb què limita.