YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

El turisme català, en alerta: Marxen uns clients sense pagar una factura de 400 euros

Els hostelers de la zona asseguren que no és el primer cop que passa

Pla general de dues dones amb mascareta caminant per la platja d'Altafulla en el primer dia permès per sortir a practicar esport
El turisme català, en alerta: Marxen uns clients sense pagar una factura de 400 euros | Arxiu

Com si la crisi econòmica postcoronavirus no fos prou, els empresaris catalans s'estan trobant amb noves formes de perdre diners que agreugen encara més la situació. Això és el que va passar aquest cap de setmana en un hotel d'Avinyonet de Puigventós, a l'Alt Empordà.

Segons ha denunciat el gerent del grup Costa Brava Centre, Martí Sabrià, i ha recollit el diari 'Empordà.info', una parella que va passar una nit en un hotel de la localitat va marxar sense avisar i deixant un deute de 400 euros de factura que l'establiment no ha pogut cobrar. 

Les associacions hoteleres de la demarcació han avisat dels fets: Una parella va reservar el cap de setmana a l'hotel d'Avinyonet de Puigventós. Van passar-hi una nit, van esmorzar al menjador de l'hotel i van demanar informació sobre una visita que tenien programada per aquell mateix matí.

Suposadament, la parella havia de tornar a dinar a l'establiment, però no es va presentar. Els encarregats de l'hotel van mirar de trobar-los mitjançant trucades, però ningú els va agafar el telèfon. A més, van intentar carregar la factura a la targeta que havien facilitat durant la reserva, però no va ser possible. 

Els hotelers denuncien que no és el primer cop

Ara, l'hotel té una factura de 400 euros que no ha cobrat, amb tot el que això significa en una situació de crisi com l'actual, on el sector ha perdut una gran quantitat de turistes, tant estrangers com del territori.

La xarxa de Petits Grans Hotels de Catalunya, de la qual forma part aquest establiment de la Costa Brava, ha denunciat la situació i ha alertat que no és el primer cop que es produeix un fet similar: «No és una situació nova. Sempre hi ha a qui li agrada fer la festa i que la paguin els altres», ha lamentat Martí Sabrià. 

Cada any es registren incidències com aquestes, clients que no volen pagar, que no compleixen amb les normes dels locals o que directament marxen sense pagar i sense donar cap mena d'explicació, deixant l'hotel amb pèrdues econòmiques i factures que no poden cobrar. 

«Cada euro compta», explica Sabrià, especialment en un any com aquest en el qual el turisme brilla per la seva —gairebé— nul·la existència. La gent no viatja, i si qui ho fa, no paga, els establiments no poden assumir els costos. «Fa mal i sap greu que hi hagi gent que s'aprofiti de la bona fe», ha explicat Sabrià. 


Comentaris

envia el comentari