El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir el Homrani, en un míting a Torredembarra.

Mal tràngol per a El Homrani al Parlament: Defensat només per JxCat i ERC

C's, CatECP i PPC voten a favor del punt, però PSC i CUP s'abstenen i JxCat i ERC hi voten en contra

El Parlament va debatre aquest dijous, 3 de desembre, una moció de Ciutadans que demanava el cessament de Chakir El Homrani. Només els grups del Govern, JxCat i ERC, han votat en contra de la petició, que no ha prosperat per l'abstenció del PSC i de la CUP, però no ha evitat que l'oposició en ple traiés els colors al responsable de Treball i Afers Socials per la seva gestió durant la pandèmia.

La cambra rebutja demanar el cessament d'El Homrani, però el conseller s'endú contundents crítiques

La cambra ha rebutjat el punt d'una moció de C's que demanava la destitució del conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, per la seva «incompetència» en la gestió de les residències i els ajuts als autònoms. El ple d'aquest dijous a la tarda ha tombat el text després que JxCat i ERC hi votessin en contra, i la CUP-CC s'hi abstingués. Els anticapitalistes van presentar una esmena demanant la dimissió d'El Homrani i també de la consellera de Salut, Alba Vergés —per focalitzar el tema en l'estructura del sistema—, però C's no ho va acceptar, i per això s'han abstingut al text. La resta de grups hi ha votat a favor, però ha sigut insuficient perquè el punt tirés endavant.

Durant el debat, Alícia Romero (PSC-Units) ha reclamat un «esforç» al Govern per «gastar més» i explicar-se «millor», en referència als ajuts als sectors més desafavorits per la pandèmia. La diputada dels comuns Yolanda López ha acusat l'executiu en funcions de passar-se les responsabilitats i culpes entre els departaments, o bé derivar-les al govern espanyol: «Tenen recursos però els falta voluntat i capacitat», ha constatat la diputada de CatECP.

Vidal Aragonès (CUP-CC) ha criticat que C's no acceptés la seva esmena. D'altra banda, Jordi Albert (ERC) ha defensat l'acció del Govern, i ha recordat al partit liberal que l'executiu en funcions no pot destituir cap conseller o consellera. Gemma Geis (JxCat) també ha criticat que C's demani ara coses quan, en esmenes i votacions anteriors, hi votava en contra. Finalment, Manuel Reyes (PPC) ha acusat el Govern de no escoltar els sectors i prendre mesures insuficients.