El Camp nou amb la senyera i la bandera blaugrana a les grades

Recomanen el Barça que jugui el partit de Champions a porta tancada

Es tracta d'una mesura per evitar la presència d'aficionats provinents de zones de risc pel coronavirus

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha anunciat noves mesures contra la propagació del coronavirus que està afectant el món de l'esport espanyol. Un dels principals focus aquests dies és el partit del FC Barcelona contra el Nàpols del dimecres 18 de març al Camp Nou, que podria disputar-se a porta tancada per evitar riscos.

«Aquells esdeveniments de competició esportiva professionals en els quals s'esperi una alta presència d'aficionats que provinguin de zones de risc, la recomanació és que es celebri a porta tancada», ha declarat Illa a la roda de premsa. El club blaugrana, però, encara no ha rebut una notificació oficial al respecte ni de Sanitat ni de la UEFA. Per això, segueix preparant el partit amb normalitat.

A més, com a segona mesura addicional, el ministre ha suggerit que es cancel·lin tots els congressos, seminaris i trobades en els quals participin professionals sanitaris perquè es necessita «que estiguin en perfectes condicions i al màxim disponibles en els pròxims dies». 

L'equip del Nàpols, en risc de contagi

La regió on es troba Nàpols,  Campània, encara no es considera zona de risc. Però abans de visitar el Barça, l'equip napolità disputarà una sèrie de partits contra equips que es troben en demarcacions amb risc de contagi. El 5 de març s'enfrontarà a l'Ínter de Milà (Llombardia) i 3 dies després haurà de viatjar a Verona (Vèneto).

Durant els 15 dies que té el Barça de marge de reacció abans del partit, el club blaugrana estarà en comunicació permanent tant amb el Ministeri de Sanitat com amb la UEFA. La seva idea és jugar al Camp Nou amb públic per no perdre l'avantatge del factor camp, però és evident que si l'evolució del coronavirus a Itàlia afecta la ciutat de Nàpols, l'escenari canviarà dràsticament i el partit s'haurà de jugar a porta tancada.

Dos partits de la Champions a porta tancada a Espanya

Aquesta mesura que ha afectat el club català, ha sigut més radical per altres partits de la Champions que es disputaran les pròximes setmanes a l'estat espanyol. Tant el València-Atalanta, com el Getafe-Ínter, s'hauran de jugar obligatòriament a porta tancada. 

En canvi, el Sevilla-Roma de l'Europa League està previst, de moment, que es jugui amb públic. Illa ha informat que aquells esdeveniments esportius que no desplacin a Espanya un conjunt important d'aficionats en zones de risc se celebraran sense necessitat de fer-los a porta tancada. Es tracta d'un cas similar al del Barça.

 

També et pot interessar...