Noia jove amb mascareta treballant amb un ordinador

'Passa' de la Covid, va a treballar amb símptomes i contagia 29 a persones a Espanya

La treballadora d'una residència de gent gran va acudir al seu lloc amb símptomes que podien ser de covid

Ha succeït en una residència d'avis de Cantàbria. Una treballadora que presentava símptomes compatibles amb el coronavirus va acudir a treballar i va acabar provocant un brot.

Es tracta d'un cas bastant perillós. Cal no oblidar que les persones que resideixen en aquests centres són considerades de risc.

Cert és que, tret que hagin pres la decisió de no posar-se la vacuna o no hagin pogut fer-ho, la majoria haurien d'estar totalment immunitzades amb la vacuna.

No obstant això, hem vist com aquest fet no sempre suposa evitar símptomes greus de la malaltia.

Aquest cas s'ha donat a la residència San José del municipi càntabre de Guarnizo. Segons les dades que té la Direcció General de Salut Pública, allà s'ha generat un brot de covid-19 que va començar amb una treballadora amb símptomes.

Sobre els fets no se sap gaire més ni s'han donat gaires detalls. Tampoc s'ha especificat en el moment en què la dona va anar a treballar a la residència sabia si tenia el coronavirus o no.

L'única cosa que s'ha dit és que la treballadora presentava símptomes compatibles amb la malaltia. Tot i així, va decidir anar a treballar.

Amb això va posar en risc la salut de totes les persones de la residència, tant pacients com altres treballadors.

Després de tot això, el brot ha acabat detectant-se. De moment s'han comptabilitzat un total de 29 contagis, la majoria de persones residents, d'edat avançada.

De fet, d'aquestes 29 persones, 26 serien gent gran, mentre que els altres tres no. Malgrat que no s'ha especificat, es pot entendre que aquestes tres persones que no són d'edat avançada serien altres treballadors de la residència.

El cas ha arribat a mans de la conselleria de Sanitat de la comunitat. El mateix conseller, Miguel Rodríguez, ha explicat com es troba la situació en aquests moments.

Segons ha anunciat, ja s'ha dut a terme un primer cribratge a tots els residents i treballadors del centre. Després d'això, ha informat que dilluns que ve es farà un segon cribratge.

Això es fa per si alguna persona ara donés negatiu i desenvolupés la malaltia dies més tard. Amb aquesta segona prova es podria detectar si passats els dies sí que s'hauria infectat.

De moment, s'ha informat que, de tots els contagiats, hi ha dues persones que es troben hospitalitzades. Malgrat això, també s'ha dit que cap dels afectats es troba en estat greu.

Advertència a la població del conseller de Sanitat de Cantàbria

La veritat és que es tracta d'una situació que podria haver generat més problemes dels que ha generat. És cert que encara caldrà veure la repercussió real en els propers dies.

És per això que el conseller de Sanitat de Cantàbria ha volgut enviar un missatge clar a la ciutadania: «En aquest moment de la pandèmia ningú pot anar a treballar amb símptomes compatibles amb covid-19».

Es tracta d'una informació que s'ha donat des de l'inici de la pandèmia del coronavirus. Un dels llocs que poden tenir més risc de contagi és la feina.

En major o menor mesura, anar a treballar sempre suposa reunir-se a poca distància amb persones que no són de la teva bombolla de convivència. Per això cal tenir molta cura.

En cas de presentar símptomes que podrien ser compatibles amb els de la covid no s'ha d'anar a treballar, per prevenció. Caldria contactar amb el centre de salut, informar de la situació i seguir les instruccions que donin.