Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Tres Passaports Culturals de Reus sobre una taula

El Passaport Cultural de Reus enceta temporada amb cinc escoles noves

Es tracta d'un projecte per motivar la participació d'infants i famílies en diverses activitats culturals i socials

El Passaport Cultural de Reus 2022-2023 ja està en marxa. Es tracta d'un projecte «de creació d'oportunitats educatives i d'acreditació i reconeixement social d'aprenentatges fora de l'escola». És una mesura de la regidoria d'Educació de l'Ajuntament de Reus que suma dotze centres educatius de la ciutat.

El curs passat hi participaven set centres amb 631 alumnes als quals, ara, s'hi sumen 225 usuaris potencials més. El regidor de l'àmbit, Daniel Recasens, explica que el projecte es basa «en els anomenats passaports d’aprenentatge». A la pràctica impliquen que «des d’un determinat territori o municipi s’anima i se celebra la participació en activitats de lleure obertes fora de l’escola».

L'objectiu és «incentivar la inclusió social de tots els infants», amb la voluntat que cada infant participi en dues o tres activitats culturals durant el curs. Es vol «fomentar el treball en xarxa» i contribuir a «ampliar les oportunitats educatives dels infants», segons s'explica des de la regidoria. També es vol posar a l'abast dels infants l'accés a aquestes experiències educatives.

Per fer-ho es proposa a les famílies «conèixer i participar en les ofertes culturals i socials de l'entorn». Un altre dels objectius que es persegueix és connectar els aprenentatges d'aquestes activitats amb els projectes educatius de les escoles. Per últim, també es confia que tot plegat serveixi per potenciar la implicació social dels infants i les famílies a la vida cultural i social de la ciutat.

El Passaport Cultural es vehicula a través del Pla Educatiu d'Entorn. Les entitats, empreses i espais municipals de Reus hi proposen, mensualment, les activitats que s'ofereixen al públic general. D'aquestes s'escullen les que es volen incloure al projecte.

Les que s'hi incloguin comptaran amb un descompte per als usuaris del passaport, o bé amb condicions especials per a ells i, de vegades, per a les seves famílies. A la cartera d'agents implicats en la iniciativa hi ha els Xiquets de Reus i el Reus Deportiu com a entitats de més recent incorporació. La resta d'ofertes són municipals i s'ofereixen a través dels Museus de Reus, el CIMIR o el Gaudí Centre. També al Teatre Bartrina, el Circ Lunar, les Biblioteques Municipals o els Centres Cívics entre altres.