Imatge de Gabriel Rufián al programa 'La Fàbrica' de 8tv

La patacada de Gabriel Rufián a 8tv: una ridícula audiència i crítiques a les xarxes

Les dades demostren que el programa no enganxa a l'audiència

La cadena de televisió 8tv sembla que no encerta ni una. El programa 'La Fàbrica' del passat diumenge al vespre només va aconseguir una audiència irrisòria de 3.000 espectadors i una quota de pantalla del 0,1%. Unes dades irrisòries que han enfadat a més d'un.

El canal privat ha apostat per la política aquesta temporada. Per dirigir la cadena cap aquesta direcció va incorporar noves cares com la de Gabriel Rufián i Pilar Rahola. Un gest que segons va declarar l'exdirector de TV3 i actual presentador de 8tv, Vicent Sanchis: «La cadena pública volia despolititzar-se. 8tv no vol lluitar contra TV3 per l'audiència sinó que vol convertir-se en una cadena que lluiti contra tots els canals».

De YouTube a 8tv

L'actual direcció que ha pres la cadena sembla que, de moment, no està obtenint les dades que desitjaven. Aquest passat diumenge, vuit de gener, el programa de 'La Fàbrica', presentat per polític català Gabriel Rufián tan sols va assolir una audiència de 3.000 espectadors.

Gabriel Rufián
Gabriel Rufián no aconsegueix enganxar a l'audiència | EP

El programa d'entrevistes que ja s'emetia per la plataforma YouTube i que enguany ha fet un salt a la televisió es presenta amb un format més extens per a la cadena privada. No obstant això, el programa va tocar fons amb un 0,1% de share. Aquestes xifres, sumades amb la reemissió de l'especial de Cap d'Any, 'Fora de to' 0,3% van deixar la mitjana de la cadena enfonsada amb un 0,4%.

Una subvenció de 500.000 euros

La cadena privada catalana va rebre una subvenció de mig milió d'euros per a la realització del programa. Aquest fet, sumat amb la baixa qualitat, segons comentaris de l'audiència, han enfadat a més d'un a les xarxes.

«Que 'La Fàbrica' de Gabriel Rufián emès a 8tv, només tingui 3.000 espectadors demostra que la qualitat no es pot comprar. Ni 500.000 euros de subvenció a la cadena ni cap quantitat, justifica mantenir en antena un bunyol de programa», declarava @ABalagu al seu perfil de Twitter.

El programa de Rufián es presenta com un programa d'entrevistes de «persones vinculades al món de la comunicació, la política, la cultura i l'activisme». Asseguren que «és indiferent del partit que siguin; d'esquerres, de dretes, de centre, constitucionalistes, comunistes, anarquistes... aquí no hi ha cap directriu. Parlaran de les seves inquietuds, sense cap línia editorial», assegura el programa.

NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp