La patronal de l'oci i la restauració demana al Govern que no apliqui restriccions sense la resposta del TSJC

L'executiu activa aquesta mitjanit les mesures que considera que no estan en qüestió i en deixa tres en suspens

Diverses persones, unaasseguda en una terrassa, a Castelldefels
Els bars continuen demanant marge al Govern i esperen obrir aquest cap de setmana | cedida

La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) ha demanat al Govern que no apliqui les noves restriccions aprovades pel Procicat per frenar la pandèmia de la covid-19 fins que no es tingui la resposta del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que probablement resoldrà aquest divendres. En tot cas, l'entitat també demana que la resolució de tancament de bars i restaurants no entri en vigor fins dilluns, en el benentès que si la resolució es publica demà, el retard “provocat pels errors» de la Generalitat «impossibilitaria» una impugnació que anuncia que farà. La patronal considera que si es publica el decret es pot vulnerar el dret fonamental a la tutela judicial efectiva.

Fecasarm adverteix que el TSJC es pot pronunciar en contra d'algunes de les mesures, fet que obligaria la Generalitat a fer marxa enrere i a «respondre dels danys i perjudicis ocasionats». Per tot plegat l'entitat demana a la Generalitat que «no es precipiti» i que es repensi tirar endavant les restriccions atès que «encara hi ha temps de negociar» amb el sector i buscar fórmules «menys restrictives de drets i igual o més eficaces amb la protecció de la salut».

Aquest dimecres l'entitat alertava que si les noves restriccions tiren endavant, hi poden haver pèrdues per al sector de prop de mil milions d'euros.

El Govern ho té clar

Argimon ha destacat que el paquet de mesures que està previst que entri en vigor aquesta mitjanit s'ha decidit amb el Govern «amb molta valentia» i «unitat» i ha reconegut que la que més els ha costat de prendre ha estat la de tancar els bars i restaurants. En aquest sentit, ha deixat clar que els establiments en si mateixos no són una font de contagi sinó la socialització que hi té lloc. Les mesures decidides en els últimes dies, com fomentar al màxim el teletreball, les classes telemàtiques a la universitat, la suspensió dels entrenaments amateurs, el tancament de la restauració o la limitació de l'aforament de comerços, tenen per objectiu reduir la mobilitat i la interacció social almenys durant 15 dies.


Comentaris

envia el comentari