L'SMS que ha enviat la Generalitat a les persones de risc pel coronavirus

La crisi del coronavirus continua fent estralls a Catalunya, i la situació actual preocupa al Govern

Públic assistent en un acte amb mascaretes i distància de seguretat
La crisi del coronavirus continua fent estralls a Catalunya, i la situació actual preocupa al Govern | Àngel Ullate

La crisi del coronavirus continua fent estralls a Catalunya, deixant rere seu un total de 164.739 persones contagiades i 13.562 morts des de l'inici de la pandèmia. Per aquest motiu, el Govern ha decidit implementar noves mesures restrictives, en un intent de frenar els efectes devastadors que podria deixar la segona onada de la malaltia. 

El Govern envia un SMS als col·lectius de risc

Avui mateix, des del departament de Salut de la Generalitat han enviat un SMS a aquelles persones que tenen un alt risc de patir complicacions greus per la Covid, recomanant-los seguir diverses mesures i recomanacions.

En primer lloc, Salut fa referència a la importància de protegir-se bé de cara a la malaltia: «Protegim-nos: Mascareta, mans, distància i ventilació dels espais tancats. Evitem aglomeracions», recull en primer lloc el document.

Tot seguit, es tracta el tema dels desplaçaments, que estan en el punt de mira de la Generalitat, sobretot pel que fa als caps de setmana. «Reduïm la mobilitat: Es recomana no sortir de casa si no és imprescindible. Fem teletreball si tenim la possibilitat», plasma el Govern.

Finalment, les relacions interpersonals també són mencionades: «Reduïm la interacció social: Relacionem-nos només amb la bombolla de convivència. Amb la bombolla ampliada, extremem les mesures de protecció. Grups de 6 persones com a màxim».

L'augment de contagis es tradueix en pressió als hospitals catalans

L'augment de contagis a Catalunya ja s'està traduint en més pressió assistencial als hospitals catalans, segons han explicat diferents responsables dels centres hospitalaris a l'ACN. Aquest és un dels grans temors del Govern en aquesta pandèmia i motiu pel qual s'estan a punt d'aplicar noves restriccions.

El Parc Taulí i l'Hospital de Vic alerten que les xifres d'ingressos ja s'han «disparat». El centre sabadellenc tem un escenari de «saturació». A l'Hospital del Mar de Barcelona, per contra, l'increment d'hospitalitzacions encara no s'ha notat, però sí les arribades a Urgències, que s'han doblat. El mateix passa a Lleida, on obriran una segona planta covid aquesta setmana a l'Arnau de Vilanova.

Segons les últimes dades disponibles, hi ha més d'un miler de persones ingressades, en concret 1.024, amb un increment de 40 pacients en 24 hores. D'aquestes, n'hi ha 189 a l'UCI, disset més en les últimes hores.


Comentaris

envia el comentari