Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón.

Un PDeCAT optimista contradiu les enquestes: «Tindrem grup parlamentari propi»

El diputat del partit a Madrid, Ferran Bel, critica la 'cuina' de l'enquesta del CEO

La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón.
La candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat, Àngels Chacón. | ACN

El PDeCAT ha «relativitzat» els resultats del CEO, segons els quals ERC guanyaria les eleccions frec a frec amb JxCAT i el PDeCAT no obtindria representació. La candidata del partit a les eleccions, Àngels Chacón, ha assegurat que tenen «dades pròpies» i que la formació està «acostumada» a què se'ls vulgui «invisibilitzar». «Serem una força clau al Govern i tindrem grup parlamentari», ha defensat.

En la mateixa línia s'ha manifestat aquest divendres, 29 de gener, el diputat del PDeCAT al Congrés i secretari d'organització de la formació demòcrata, Ferran Bel, que ha volgut desmuntar a través de Twitter la 'cuina' de l'enquesta del CEO feta pública aquest mateix divendres. Bel ha apuntat que l'enquesta multiplica per valors d'entre 5 i 6 la intenció de vot d'alguns partits com C's, el PP o Vox per calcular-ne la intenció de vot; però que en canvi, en el cas del PDeCAT, tan sols la multiplica per 2,3, un factor molt inferior que provoca que, segons l'enquesta, la formació demòcrata quedi fora de la cambra:

Amb aquesta queixa i exposant els seus càlculs, Bel s'ha mostrat convençut, en la mateixa línia que Àngels Chacón, que el PDeCAT tindrà grup parlamentari propi en el proper Parlament de Catalunya. El PDeCAT va donar aquest dijous el tret de sortida a la campanya electoral reivindicant-se com el «vot clau» per recuperar el «prestigi» de Catalunya davant l'actual «desgovern» de JxCat i ERC. El partit va defensar el dret d'elecció dels centres educatius, la baixada d'impostos per a unes classes mitjanes «fiscalment ofegades» i el dret a la propietat privada front l'ocupació dels habitatges. 

Celebra la sortida de en tercer grau dels líders socials i polítics empresonats

Aquest divendres, després de passar pel debat de 'La Vanguardia', Àngels Chacón ha celebrat la sortida dels presos independentistes de la presó, però ha assegurat que les eleccions «no van de persones», sinó de combinar l'eix independentista i el «realista». Respecte al possible 'efecte Illa', Chacón ha afirmat que el nomenament del candidat del PSC té «tics d'intervenció, com un 155 entre partits».