Àngels Chacón, candidata del PDeCAT a la presidència de la Generalitat.

El PDeCAT retreu al Govern que el «desgavell» dels ajuts als autònoms perjudica l'economia catalana

Els demòcrates reclamen que s'ampliï «de manera urgent» la dotació d'ajuts directes als treballadors per compte propi

El PDeCAT ha criticat aquest dimecres el que considera «inacció» per part del Govern i la situació de «desgavell i desgovern» provocada pel col·lapse del portal d'ajudes a autònoms d'aquesta setmana. En un comunicat, els demòcrates han reclamat que s'ampliï «de manera urgent» la dotació dels ajuts als treballadors per compte propi i que es permeti l'obertura de tots aquells comerços que demostrin seguir els protocols de seguretat i higiene.

Després que en poques hores s'esgotessin els 10.000 ajuts que la Generalitat va posar a disposició dels autònoms i que el portal per fer el tràmit es col·lapsés, el PDeCAT ha advertit que aquestes situacions perjudiquen l'economia catalana. «No ajuden a bastir la confiança que el país necessita en els moments d'incertesa que vivim», han lamentat. En aquest sentit, el Partit Demòcrata ha titllat la línia d'ajuts per a autònoms de «minsa».

En aquest sentit, des del PDeCAT s'ha assegurat que  «no es pot fer triar entre economia i salut, cal saber donar resposta a les dues qüestions», alhora que han afegit que «governar és decidir i tenir iniciativa».

El PDeCAT reclama la creació de les noves línies de suport als autònoms

Tot i que dona suport als «plantejaments» del Govern, el PDeCAT ha expressat «sorpresa i estupefacció» per la situació de les ajudes als autònoms i el sistema d'adjudicació «absurd i injust», ja que funciona per ordre d'arribada de les sol·licituds. «No sabem si a banda de les limitacions financeres de la Generalitat, que ja coneixem, hi ha també falta de previsió i inacció», han reflexionat.

Per això han reclamat que es creïn noves línies de suport als autònoms, ampliant la dotació d'ajuts directes, amb un pla «ben estructurat» de subvencions a fons perdut, i també que s'ampliï com el catàleg de serveis essencials, vinculats a la salut i a la docència, a la restauració i a l'acció comercial.