Un pederasta a una nena de 13 anys: «Si m'envies un vídeo despullada, et pago els videojocs»

A Catalunya s'estan investigant 20 casos de menors que graven vídeos amb contingut sexual «explícit»

Imatge arxiu mòbil
20 dels 140 casos enregistrats s'han produït a Catalunya | Cedida

Una menor de 13 anys va rebre l'oferta, per Internet, d'un home que es comprometia a pagar-li les eines noves que necessitava per poder continuar jugant a la Nintendo Wii i al 'Fortnite', i que ella no es podia comprar, a canvi de rebre una gravació amb «contingut sexual explícit». «Si m'envies un vídeo despullada, et pago jo els videojocs» resava la proposta que va rebre la menor, segons la investigació que duu a terme el Grup de Protecció al Menor de la Policia Nacional.

Un cop rebuda la gravació, el pedòfil li va enviar una targeta de prepagament al correu electrònic però la cosa no acaba aquí, segons informa 'el Periódico'. La nena va rebre la targeta amb el codi de barres esborrat: «Quan m'enviïs les imatges despullada, t'envio la targeta sencera» li va exigir. La menor hi va accedir. Aquest s'ha convertit en el primer cas a Espanya on un pederasta utilitza els videojocs «com a esquer».

A Catalunya hi ha 20 dels 140 casos enregistrats

«Si no m'envies una foto despullada, faré mal als teus pares» aquesta és l'amenaça que va rebre una menor de 10 anys, de la província de Barcelona, a través d'Instagram. La nena va accedir a causa del pànic però va patir pressions i xantatges per part del pederasta que cada cop li exigia més: «Enviem més fotos o tothom sabrà el que fas». La pressió i la vergonya van fer que la nena estigués trista i baixés el seu rendiment escolar i la mare va acabar portant a la filla al metge. Aquesta és l'estratègia que segueixen els pedòfils: la pressió i els xantatges

Aquest cas és només un dels 20 que hi ha a Catalunya i dels 140 que hi ha a tota Espanya. L'oficial del Grup 3 de Protecció al Menor de la Unitat Central de Ciberdelinqüència de la Policia Nacional, David Reguero, ha explicat al mitjà anteriorment citat que un 40% d'aquestes gravacions on apareixen menors d'entre 10 i 13 anys «són molt explícits, utilitzant objectes, imitant conductes sexuals pròpies d'adults» i ha afegit que desconeixen d'on aprenen les nenes aquestes postures «possiblement han vist imatges pornogràfiques als seus telèfons mòbils».

La menor volia aconseguir més seguidors a Twitter
La menor volia aconseguir més seguidors a Twitter | Cedida

 

Algunes menors ho fan perquè «s'avorreixen»

Fins ara s'han analitzat vídeos de menors masturbant-se i també el cas d'una nena d'Andalusia que jugava a imitar una nena discapacitada. En un moment donat, la petita es va treure el bolquer i es va posar crema als seus genitals. La menor va confessar que havia fet la gravació perquè «s'avorria».

«Si aconsegueixo mil seguidors, em trec les calcetes» afirmava una nena de 10 anys que va compartir un vídeo al seu compte de Twitter. En menys de 24 hores la nena va rebre tot un seguit d'imatges amb penis procedents d'adults d'arreu del món. La policia va ser qui va localitzar la menor i va avisar a la família del que estava fent. Ella va confessar que una cosina seva, una mica més gran que ella, li havia explicat que aquesta era una forma ràpida d'aconseguir seguidors. 

Nens que imiten 'El Rubius' i gravacions familiars

Un altre 40% dels casos són nens que es graven de forma voluntària per fer riure a la gent i en moltes ocasions imiten el llenguatge i l'actitud «d'alguns youtubers, com 'El Rubius'» assenyala Reguero. Es donen casos de nens que es graven els genitals com si fos un joc o una gamberrada

El 20% restant es tracta de vídeos nens i nenes molt petits «en imatges que ha gravat un familiar». En aquestes gravacions, com en les anteriors, no hi ha maldat perquè són vídeos que als familiars els sembla divertit penjar com banyen al seu nadó, com li canvien el bolquer, etc. No obstant això, aquestes imatges poden acabar en mans de pederastes. Sense anar més lluny, l'estiu de l'any passat van detenir un pedòfil que tenia gairebé 200 imatges de nens molt petits que estaven despullats per les platges. 

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari