Imatge de les pedregades al Segrià.

Pedregada exprés a Catalunya: pedres de la mida d'un ou i tempestes d'aigua

A Almacelles van caure pedres de la mida d'un ou | El temporal també van afectar a les comarques del Segrià i la Noguera

La nit ha estat moguda en diferents punts de la geografia catalana. Especialment, a la comarca del Segrià, on la pedregada ha afectat diverses poblacions de la zona nord-oest de la comarca i ha malmès cultius de fruita dolça, tant de pinyol com de llavor. 

La tempesta, procedent de la Franja de Ponent, ha arribat al Segrià cap a quarts de vuit del vespre i en el seu pas ha deixat pedra en poblacions com ara Almacelles o el Pla de la Font. Posteriorment, s'ha dirigit cap a la Noguera on s'ha acabat dissolent. 

Imatge de la pedra caiguda a Lleida.
A les comarques del Segrià i la Noguera van veure ahir al vespre com queien pedres de gran mida i feia malbé els cultius de fruita. | ACN

Pedres de la mida d'un ou

Però la cosa no s'acaba aquí, ja que segons Asaja Lleida, en el cas d'Almacelles han caigut pedres de la mida d'un ou. 

Una estona abans, una altra tempesta d'aigua i pedra també ha afectat la localitat d'Aitona i, en aquest cas, ha avançat en direcció a Llardecans, segons han indicat des d'Asaja.

Un divendres a l'espera

Aquest divendres encara hi haurà alguns ruixats, però a partir de llavors poques noves opcions de pluges hi haurà.

Encara serà un dia una mica mogut amb cel variable i canviant. De matinada i al matí no es descarta algun ruixat despistat i local, sobretot a la costa de Tarragona i l’Ebre. Serà de nou a partir del migdia quan es repetiran alguns xàfecs i tempestes al Pirineu, Prepirineu i punts de l’interior.

Seran fenòmens locals i poc extensos, una loteria, però encara poden aparèixer en aquestes zones. Les temperatures ja remuntaran més amb calor encara moderada, les màximes més altes rondaran els 33º a l’interior. La xafogor seguirà sent intens a la costa i prelitoral, sobretot de Barcelona, on aquests dies poc s’ha notat el canvi tèrmic.

  • Pots llegir aquí la previsió del temps per aquest divendres i el cap de setmana. Clica aquí. 

Dissabte i diumenge tindrem entre 30º i 35º a gran part de l’interior i prelitoral, i a la costa xafogor intensa de nou.