Imatge d'un dia de pluja a Barcelona

Pedregades, tornados i temps violent en plena onada de calor a Catalunya

El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per temps violent

Fins a onze comarques catalanes s'han vist afectades per l'imprevisible canvi de temps. En plena onada de calor, amb temperatures que s'apropen als 40ºC en diverses zones de Catalunya, el Servei Meteorològic ha emès un avís de temps violent per tornados i fortes pedregades.

Les comarques més afectades són la Cerdanya, el Ripollès, Osona, la Garrotxa i Berguedà, aquesta última amb un grau de perill màxim. Tanmateix, aviat podrien ser més les demarcacions perjudicades per aquest inoportú temporal. Per aquest motiu, el Servei Meteorològic de Catalunya demana precaució a l'exterior i a les zones afectades. 

El vent ha estat el gran protagonista d'aquest temporal, ja que ha assolit ratxes superiors a 90 km/h en diverses localitats, però, a més, també adverteixen sobre el perill per tornados. 

També es demana precaució a causa de la pedregada. Les pedres poden arribar a tenir un diàmetre de 2 cm, per tant, sempre que sigui possible, cal seguir les recomanacions de les autoritats i evitar els exteriors. 

Dos climes oposats al mateix territori

Mentre algunes comarques del nord de Catalunya han patit els efectes d'un temporal completament inesperat per aquesta època de l'any, la resta del territori ha hagut de bregar amb un clima completament oposat. 

Tal com explica el mitjà digital Nació Digital, aquesta segona setmana de juny les temperatures de diverses zones poden arribar a superar els 40 graus. De fet, moltes comarques tenen alerta vermella per aquest motiu. Un temps que no agradarà gens als haters de la calor. Tanmateix, les bones notícies són que, abans d'aquest cap de setmana, les temperatures disminuiran una mica. 

La pols en suspensió també preocupa al territori

A banda d'aquesta oposició de climes que s'ha vist durant el dia d'avui a Catalunya, hi ha un altre problema meteorològic que preocupa la població. Es tracta de la pols en suspensió i les calitges al cel. 

▶️ Les platges catalanes, plenes de gent gràcies a les altes temperatures dels últims dies

Si bé no ha estat el pitjor dels últims mesos, al cel català hi ha un núvol de pols que pot fer produir una sensació de xafogor més gran, a banda de ser un problema afegit a les al·lèrgies primaverals per aquelles persones que pateixen problemes respiratoris.