Pedro Cavadas, el polèmic cirurgià enamorat d'una infermera i dues filles adoptades

El doctor té un gran protagonisme mediàtic

Imatge d'arxiu del cirurgià espanyol Pedro Cavadas
El cirurgià espanyol té una fundació a través de la qual opera gratuïtament a nens   | EFE

El doctor Pedro Cavadas s'ha convertit en tot un personatge únic al nostre país. La seva gran tasca professional i el seu gran carisma l'han posat sota el focus dels mitjans de comunicació, convertint-se en un dels rostres sanitaris més reconeguts i prestigiosos d'Espanya.

El cirurgià batejat com el 'Doctor Miracle' és conegut a nivell mundial per les seves operacions impossibles, com el primer trasplantament de cara realitzat al nostre país i l'únic del món que va incloure llengua i mandíbula. Tot i això, al nostre país s'ha fet un forat dins del panorama mediàtic per les seves nombroses intervencions públiques, concedint entrevistes de gran repercussió mediàtica com la realitzada el passat dijous 8 d'octubre a 'El Hormiguero'.

 

Pedro Cavadas, un cirurgià animalista sense vocació per la medicina

Malgrat la seva continuada presència als mitjans, són pocs els detalls que es coneixen de la vida privada d'aquest peculiar doctor. A través d'un article publicat per 'VanityFair' hem pogut descobrir el costat més personal de Pedro Cavadas.

El famós cirurgià nascut a València el nombre de 1965, és el tercer fill entre cinc germans. La seva infància va transcórrer entre la ciutat costanera i Castellar de Santiago, a la província de Ciudad Real, d'on eren els seus pares i avis i on els seus progenitors es van instal·lar després de jubilar-se. 

Tot i els seus grans èxits professionals, la vocació de Cavadas mai va ser metge. De fet, la seva passió pels animals l'inclinava més cap a la carrera de veterinària o inclòs paleontologia perquè era un amant dels dinosaures. Sempre va ser un bon estudiant i per això no va tenir mai problemes per anar superant amb matrícula d'honor totes les assignatures de Medicina a la Universitat de València.

L'any 1995 es va graduar amb la qualificació d'Apto Cum Laude i se li va concedir el Premi Extraordinari de Llicenciatura (1983-1989) i el Segon Premi Nacional de Llicenciatura en Medicina (1990). Després es va especialitzar en Cirurgia Plàstic i Reparadora, encara que sempre va tenir clar que les intervencions estètiques no eren lo seu.

El costat més personal del doctor Cavadas

La mort del seu germà Jaime en un accident de trànsit i un viatge espiritual per Àfrica van canviar la seva vida de manera instantània. Va deixar el dol enrere i finalment va trobar la seva vocació: ajudar als més necessitats. L'any 2003 va crear la Fundació Pedro Cavadas per operar gratuïtament nens amb problemes reconstructius complexos a l'Àfrica oriental. En aquests anys ha realitzat més d'11.000 intervencions, 700 d'elles reimplantaments finançats pràcticament en la seva totalitat per ell mateix. 

Pel que fa a la seva vida personal, cal destacar que el cirurgià està divorciat i té dues filles. Encara que la paternitat no li feia especial il·lusió, el desig de la seva exdona, amb qui manté una excel·lent relació, els van portar a adoptar dues nenes xineses. Ara, reconeix que no podria viure sense elles.

Després de la separació, el doctor es va tornar a enamorar d'una infermera amb qui ara comparteix la vida. A més de ser la seva parella, Vanessa Alemany és també la seva companya de feina. Junts viatgen constantment a Àfrica per salvar les vides de persones que sense ells no tindrien cap mena d'oportunitat.


Comentaris

envia el comentari