Imatge del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, en primer pla.

Pedro Sánchez, en alerta per la feina del seu sogre

Els negocis que al seu dia va tenir el pare de Begoña Gómez poden posar el president en un compromís

Pedro Sánchez viu en tensió. No només per les responsabilitats que comporta ser president del govern, sinó també per una informació que, si sortís a la llum, li podria complicar la vida.

Les eleccions andaluses estan molt a prop, i passat l'estiu començarà la llarga campanya per a les generals del 2023. Abans cal triar també els representants locals.

A més dels problemes econòmics, socials, energètics i de diversa índole que té Espanya, aquestes últimes setmanes hi ha una altra qüestió que ha ocupat les portades.

Els casos d'espionatge i el paper del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), així com el tracte que hi ha tingut el govern de Sánchez, han sigut el tema estrella.

Segons relata 'El Confidencial Digital', la crisi de l'espionatge no s'ha resolt bé. Al CNI «se senten maltractats, víctimes d'una operació política que els debilita en operativitat i eficàcia».

D'acord amb aquest mitjà, a la Moncloa temen que ara el CNI pagui a Sánchez amb la mateixa moneda, gràcies a tota la informació secreta que posseeixen.

La informació delicada sobre Pedro Sánchez que aviat podria sortir a la llum

Pedro Sánchez finalment donava llum verda a la destitució de Paz Esteban, que estava al capdavant del centre de recerca espanyol. Era el preu a pagar perquè els socis minoritaris que el mantenen al càrrec li segueixin donant suport.

Sánchez ha intentat que internament tot es vegi com un simple relleu, però als ulls de l'opinió pública, ha estat una destitució en tota regla. I ara temen que el CNI clami venjança, sempre segons aquest mitjà.

Per això disposen d'informació sensible que es podria filtrar als mitjans de comunicació. Fa referència als negocis del sogre de Pedro Sánchez, Sabiniano Gómez.

Fa temps, el pare de Begoña Gómez tenia una empresa de «saunes per a homes», que estaven repartides pel centre de Madrid. Un dels locals es deia Sala Adán i estava ubicat al carrer de San Bernardo.

El sogre del president regentaria diversos d'aquests negocis, ubicats a la zona de la Gran Via. Un fins i tot es va fer servir com a set de rodatge d'una sèrie de Bob Pop.

També se'l relaciona amb el comissari retirat José Manuel Villarejo. En una de les notes manuscrites que es van enviar, parlen d'un dinar en què havia participat Sabiniano, poc temps després que Pedro Sánchez arribés a ser el líder del PSOE.

Al CNI disposarien de molta informació sobre aquests negocis i sobre el que passava allà. 'ECD' parla de «material abundant i detallat» sobre les saunes.

Els inicis de Pedro Sánchez i Begoña Gómez

La primera casa que va tenir el matrimoni format per Pedro Sánchez i Begoña Gómez el va pagar Sabiniano, que, pel que es veu, també els va proporcionar una casa d'estiu. Era l'època en què regentava aquests negocis, que ara preocupen el president. Així ho revela 'ECD'.

El malestar per com Sánchez ha tractat la professionalitat i el rigor del CNI és tan palès que s'estaria guardant informació compromesa per a treure-la a la llum en el moment adequat.

Fotomuntatge de Pedro Sánchez i la seva dona Begoña Gómez
Pedro Sánchez podria veure's afectat pels negocis del pare de Begoña | Catalunya Diari

Sánchez, per part seva, ja té pràcticament llest el rodatge del documental que s'està preparant per a donar a conèixer el seu costat més personal i mostrar la seva cara més amable a les portes d'unes eleccions en què les enquestes, de moment, no li són favorables.

Finalment, tot el que està relacionat amb aquesta polèmica familiar pot sortir a la llum amb tota mena de detalls, cosa que pot complicar bastant les expectatives de Pedro Sánchez de revalidar el càrrec al capdavant del govern d'Espanya.