Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa

Pedro Sánchez: «No contemplo un confinament al país»

El president del govern espanyol ha reconegut que Espanya es troba en la segona onada de la Covid-19

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha insistit aquest dissabte en una entrevista a 'La Sexta Noche', que no veu probable un confinament total a Espanya. «No contemplo un confinament al país», ha assegurat el socialista, si bé ha reconegut que ens trobem ja en la segona onada de Covid-19 tant aquí com a la resta de països europeus. 

Així mateix, sobre la trobada que dilluns que ve tindrà a la seu de la Comunitat de Madrid, amb la seva presidenta Isabel Díaz Ayuso, ha indicat que anirà a ajudar, i ha subratllat que no va ni a jutjar, ni a avaluar: «El dilluns jo vaig a la Porta del Sol a ajudar, a posar-me al costat de la presidenta de Madrid».

Durant l'entrevista, el cap de l'Executiu ha insistit que acudeix a aquesta reunió per a posar-se al costat de la presidenta madrilenya, perquè el seu objectiu és doblegar la corba de contagis.

Les competències sobre sanitat les tenen les comunitats autònomes

No obstant això, ha tornat a reiterar que són les comunitats autònomes les que tenen les competències sobre sanitat i que a partir d'aquí el Govern posarà a la disposició de Madrid els recursos de l'Estat. Preguntat si les mesures de confinament que ha anunciat Madrid seran útils, s'ha limitat a contestar que espera que ho siguin, ja que hauran estat proposades pels especialistes de la comunitat en aquests temes.

Sánchez ha evitat explicar per què Espanya és un dels països amb pitjors dades de contagis a Europa en la segona ona del coronavirus, explicant que es tracta d'una ona diferent, amb un creixement més lent que en la primera, amb una letalitat més baixa, subratllant que ara es detecten a 6 de cada 10 contagiats, mentre que en la primera fase aquesta proporció era sol d'1 de cada 10.