Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Pla mig de Pedro Sánchez

Pedro Sánchez anuncia una de les seves mesures estrella: 100 milions d'euros

El govern espanyol desplegarà un ambiciós pla per tenir cura de la salut mental dels ciutadans

El govern espanyol sembla haver donat per superada la pandèmia de la Covid-19 que ha centrat l'atenció de la primera meitat de la seva legislatura. En conseqüència, la mirada de Pedro Sánchez està ara posada en el futur i en els pròxims dos anys.

Durant aquesta setmana s'han anunciat diverses iniciatives que ajudaran a diferents col·lectius al nostre país. Aquest dissabte, el president espanyol ha anunciat una nova mesura que tindrà una dotació pressupostària de 100 milions d'euros.

Segons ha anunciat el president, el govern espanyol posarà en marxa un pla per tractar els problemes de salut mental entre la població. En aquest sentit, els experts han explicat que una de les conseqüències més invisibles de la pandèmia ha estat l'augment de depressions i trastorns mentals.

Cal recordar que diversos partits polítics, com Més País o Unides Podem, fa mesos que estan posant el focus sobre aquest tema. Ara, el govern central destinarà 100 milions d'euros a aquesta qüestió.

Les comunitats autònomes executaran el pla

L'anunci de Pedro Sánchez ha arribat aquest dissabte, la vigília del Dia Mundial de la Salut Mental que se celebrarà aquest diumenge. Segons ha explicat, el Ministeri de Sanitat ha preparat ja unes propostes que es debatran en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, ja que seran les comunitats autònomes les que executaran aquest pla en els seus corresponents territoris.

«Algunes malalties mentals afecten molt més les persones que tenen menys recursos. I són més vulnerables a situacions tan dramàtiques com les que hem viscut durant aquesta pandèmia», ha assenyalat el president. «El nostre país tenia unes bretxes molt grans abans de la pandèmia, que s'han incrementat a conseqüència d'aquesta», ha afegit.

La pandèmia de la Covid-19 ha incrementat la desigualtat en temes de salut mental

En aquest sentit, el coronavirus ha engrandit la desigualtat en temes de salut mental. Així, la depressió ha augmentat un 32% entre els col·lectius amb menys recursos, mentre que en aquells amb més recursos ho ha fet un 17%.

És per això que Pedro Sánchez ha defensat la necessitat de desplegar «un sistema sòlid de promoció i atenció a la salut mental».