Pedro Sánchez prepara les seves vacances a Doñana per a principis d'agost

Els pressupostos generals de l'Estat esperen a la tornada de l'estiu

Imatge d'arxiu de Pedro Sánchez
Pedro Sánchez passarà les vacances a Doñana aquest agost | CatalunyaDiari

Pedro Sánchez  se'n va de vacances aquest agost i, per tercer any consecutiu, estiuejarà al parc nacional de Doñana. Un cop finalitzat el Consell Europeu, el president del govern espanyol i la seva família gaudiran d'uns dies de descans al Palau de les Marismillas a Doñana.

Segons s'ha pogut saber, el govern descansarà dues setmanes i tots els ministres gaudiran de vacances. Reprendrà el treball a mitjans i últims d'agost, ja que en l'horitzó hi ha la tramitació dels pressupostos generals de l'estat.

L'any 2018 Sánchez ja va anar a Doñana, i en aquell moment va tenir de convidada a la cancellera alemanya Angela Merkel.  El 2019 el president, llavors en funcions, va repetir-ho enmig de polèmica, ja que no va aconseguir ser elegit en el seu primer intent d'investidura i va marxar sense intentar un acord amb Unides Podem que demanava un pacte de coalició.

Lloc tranquil i aïllat

El Palau de les Marismillas és un lloc totalment aïllat on la tranquil·litat està assegurada. En teoria, la platja està oberta al públic, però per arribar-hi cal recórrer més de 15 quilòmetres a peu fins al lloc on està ubicat l'habitatge reservat per al president o la família reial.

Sánchez se'n va amb l'acord europeu tancat i amb els Pressupostos en marxa. Hisenda ja està elaborant l'avantprojecte i el pla és presentar-lo al setembre al consell de ministres.

Els ministres també gaudiran de dues setmanes lliures. A l'agost se celebraran dos consells de ministres, el primer dimarts dia 4 i el segon el dia 25. A més, Sánchez té programat el tradicional despatx estiuenc amb el Rei que està per veure si serà a la Zarzuela o a Palma de Mallorca.

Els ministeris hauran d'estar molt atents a l'elaboració dels Pressupostos i començaran amb l'agenda política de l'any a partir del dia 17 d'agost. Tots han d'estar localitzables i a una distància màxima de 24 hores de Madrid.

Cal una acció

L'executiu pretén tenir les llistes dels comptes públics i anar avançant en l'agenda legislativa pendent. El més urgent és la nova Llei de Memòria Democràtica en la qual treballa Carmen Calvo.

En economia la prioritat és avançar en el Pla de Reformes que s'ha d'enviar a Brussel·les abans de l'15 d'octubre. També els projectes candidats a rebre els ajuts de fons europeu de recuperació. L'encarregada serà la vicepresidenta Nadia Calviño.

En els més de dos anys a la Moncloa de Sánchez, el president ha visitat tres residències oficials a Espanya. En Cinquens de Mora ha fet dos recessos polítics amb els seus ministres i alts càrrecs de Govern i també va visitar la Mareta a l'illa de Lanzarote les penúltimes Nadal amb la seva família.

Sánchez té un apartament a Mojácar, a Almeria, on solia passar els seus estius abans d'arribar a Moncloa. No obstant això els serveis de seguretat de Presidència desaconsellen que el cap de l'Executiu ocupi aquest immoble. Algunes fonts assenyalen que la casa de Mojácar no ha estat tancada durant els últims dies, pel que és probable que algun familiar de Sánchez hagi visitat el lloc.


Comentaris

envia el comentari