Sánchez creu que el sistema sanitari està «molt més preparat» per detectar possibles rebrots

El president espanyol remarca que una autonomia sola no hauria gestionat millor la crisi i avala la «cogovernança»

Pla mitjà del president espanyol, Pedro Sánchez, durant la sessió de control al Congrés dels Diputats
El president ha tornat a lloar el comportament de la societat enfront a la pandèmia| ACN

Pedro Sánchez, el president del govern espanyol, considera que si es detecten de manera ràpida rebrots com el de Lleida, és gràcies al fet que el sistema sanitari està «molt més preparat» ara que no pas al març. De fet, ahir mateix Fernando Simón donava algunes pistes sobre quan podria ser la fi de la pandèmia.

El president ha tornat a lloar el comportament de la societat enfront de la pandèmia i ha avalat la «cogovernança» amb les comunitats autònomes durant l'estat d'alarma. «Escolto moltes vegades dir que si ho haguéssim fet sols, ho hauríem fet millor. No, ho hem superat perquè hem anat junts», ha assenyalat , Sánchez, que recorda que el govern espanyol «no ha fet cap retret» a ningú, tot i que ha reconegut que «potser en podríem haver fet a alguna autonomia». El president espanyol també ha reclamat «responsabilitat» al PPdavant la pandèmia.

A més a més, ha assenyalat que el que cal ara és «aprendre a conviure amb el virus» i fer les coses amb responsabilitat, però ha demanat que cal seguir cap a «la nova normalitat», per tal de poder recuperar l'economia. «No podem baixar la guàrdia, s'han de fer les coses amb seguretat, però hem de recuperar els carrers, els comerços i les empreses per poder tornar a mirar endavant», ha remarcat.

Sánchez ha tret pit de la gestió del govern durant la pandèmia

En un acte acompanyant Idoia MendíaBilbao, Sánchez ha tornat a treure pit de la gestió que ha fet el govern espanyol de la pandèmia «conjuntament amb les comunitats autònomes». En aquest sentit, el cap de l'executiu central ha recordat que les mesures adoptades pel seu govern han diferit de les que al seu moment va emprendre Mariano Rajoy en la crisi econòmica passada.

Per tot plegat, el president del govern espanyol s'ha mostrat «orgullós» de la societat i considera que el seu executiu «ha estat a l'alçada» del comportament dels ciutadans. «Hem donat resposta. Mai abans s'havien posat tants recursos per sortir de la crisi», ha assenyalat, mentre ha recordat la importància de mesures socials com l'ingrés mínim vital o els 16.000 MEUR no reemborsables que s'han posat a disposició de les comunitats autònomes.

Un punt que Sánchez ha aprofitat per carregar contra el PP, ja que considera que ha intentat aprofitar la pandèmia per «desgastar el govern central». Finalment, ha cridat a la participació en les pròximes eleccions al País Basc i Galícia.


Comentaris

envia el comentari