Pedro Sánchez llança la sorpresa: «Serà el 24 de febrer»

Aquest dia el president del govern espanyol acudirà a una cita important

Imatge de Pedro Sánchez en roda de premsa
Aquest dia el president del govern espanyol acudirà a una cita important| Catalunya Diari


El coronavirus ha marcat i està marcant el dia a dia del país i també la legislatura de Pedro Sánchez com a president del govern espanyol. I precisament aquest virus farà que molt aviat el líder socialista tingui una cita molt important.

En concret, acaba de donar-se a conèixer que el pròxim 24 de febrer anirà al Congrés dels Diputats amb un clar objectiu. Aquest no serà un altre que rendir comptes sobre la gestió de la pandèmia.

📲 ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Cita ineludible

El diputat socialista Rafael Simancas és el que ha revelat en roda de premsa que serà el citat 24 de febrer quan Sánchez acudeixi al Congrés. Compareixerà a la cambra de diputats per donar a conèixer l'estat de la situació que s'està vivint al país per culpa del virus.

La compareixença es produirà pràcticament quatre mesos després que, a l'octubre, s'establís un nou decret d'estat d'alarma, que una pròrroga va aconseguir tirar endavant després que els diferents grups parlamentaris imposessin una condició: bàsicament, que el president del govern espanyol rendís comptes cada dos mesos. I això és precisament el que farà l'última setmana d'aquest mes de febrer.

La situació real de la pandèmia a Espanya, amb dades, serà sense cap dubte la primera qüestió que abordarà el polític. I és que aquesta determinarà, en gran mesura, les propostes i iniciatives que tot seguit exposi sobre el decret d'alarma o les restriccions previstes.

L'última compareixença es va produir al desembre

El passat 16 de desembre va ser l'última vegada que Pedro Sánchez va comparèixer al citat Congrés per donar a conèixer la situació provocada per la pandèmia. En aquesta cita va parlar de xifres, però també va donar a conèixer que, si calia, s'enduririen les mesures contra el virus.

No obstant això, malgrat tot, no es van veure alterades. I això que diferents comunitats autònomes van arribar fins i tot a reclamar un retorn del confinament domiciliari o un toc de queda abans de l'establert. No obstant això, el govern de Sánchez ha preferit deixar les normes imposades i ha confiat en la potestat de les regions per establir altres mesures més restrictives en els seus territoris.

Altres temes que podria tractar Pedro Sánchez

Com no podria ser d'altra manera, el president del govern espanyol segur aprofitarà la seva intervenció al Congrés per informar de l'estat del pla de vacunació. I no només això, sinó també sobre les perspectives que es tenen al respecte i les xifres de vacunats que s'esperen aconseguir en els propers mesos. No obstant això, ja se sap que serà molt optimista en aquest sentit, perquè cal no oblidar que, fa uns dies, Pedro Sánchez va anunciar que aquest 2021 estaria marcat per la recuperació i la vacunació.

Així mateix, cal tenir en consideració que hi ha altres qüestions que podrien tenir cert protagonisme en aquesta compareixença del 24 de febrer. I és que hi ha diferents formacions polítiques que volen tenir també informació sobre altres temes importants. Aquest seria el cas, per exemple, del temporal Filomena, que va causar tants estralls al nostre país.

Per descomptat, un altre tema central en aquesta cita serà el repartiment dels fons europeus. En concret, és el PP el partit que ha mostrat més curiositat sobre l'assumpte i vol que surtin a la llum determinats informes relacionats amb això.

Així mateix, tot sembla indicar que també podria tenir protagonisme en aquesta compareixença del president el conjunt d'acords a què s'ha arribat amb el Regne Unit. Ens estem referint als acords relacionats amb Gibraltar, després de la posada en marxa del Brexit a començaments d'aquest any.


Comentaris

envia el comentari