El logo de CaixaBank amb una persona passant per darrere de dia

Pedro Sánchez veu amb bons ulls la fusió de CaixaBank i Bankia: «Serà el primer banc d'Espanya»

El president espanyol ha justificat el fet que Pablo Iglesias no estigués informat: «No ho sabia ningú del govern»

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha valorat positivament aquest dilluns la possible fusió entre CaixaBank i Bankia, que al seu entendre té «aspectes molt positius». Ha recordat que l’anunci «ha estat ben acollit pels inversors», i ha apuntat que l’interès de l’executiu és maximitzar el valor dels 22.000 MEUR que l’Estat va posar per rescatar Bankia.

«Serà el primer banc d'Espanya i el 10è europeu»

«Si es produeix aquesta fusió serà el primer banc d’Espanya i el 10è europeu», ha dit. Sánchez ha justificat que Podem no estès al cas de la fusió perquè al seu entendre aquesta era una informació «molt sensible» de la que només tenien coneixement les entitats, i «no ho sabia ningú del govern»

Sánchez ha explicat que la UE liderarà la compra de vacunes contra la Covid-19, i s’ha mostrat confiat que es començaran a distribuir al mes de desembre. Segons Sánchez ja s’ha tancat un contracte a nivell europeu i el govern espanyol i les CCAA acordaran a partir de dimecres que ve a quins grups poblacionals se’ls aplica.


Pedro Sánchez demana tranquil·litat als pares davant la tornada a les aules

Sánchez ha estat taxatiu a l’hora d’afirmar que els pares «poden estar tranquils» amb l’inici del curs escolar. Ha recordat que el govern espanyol ha facilitat la contractació de 40.000 professors addicionals, i malgrat que «no existeix el risc zero» els centres escolars seran «segurs».Pel que fa als missatges contradictoris al seu executiu sobre el permís retribuït per als pares que han donat negatiu i que han de fer quarantena, Sánchez ha assegurat que la qüestió «està essent objecte de diàleg amb els agents socials». En tot cas ha recordat que el seu govern ja ha previst la baixa per a familiars de persones positives amb el pla ‘Em Cuida’.


Sobre els ERTO ha assegurat que es prorrogaran «en la mesura de l’impacte que tingui la pandèmia» per «protegir els treballadors i donar incentius als llocs de treball». Entre altres ha apuntat que el seu govern debat amb els agents socials les exempcions fiscals per a les empreses.«És veritat que l’herència que hem rebut a conseqüència del rescat financer és una de les qüestions pendents», ha dit, però la prioritat, ha afirmat, és donar estabilitat al sistema financer espanyol. «És una operació, si tira endavant, implicaria un banc amb una presència molt important a Catalunya, Madrid, València i les Balears».