Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo whatsapp
Muntatge amb el vestíbul d'una casa i un cercle amb un lepisma, una bestiola coneguda com a peixet de plata

Si comences a veure peixets d'argent a casa teva, els experts aclareixen què toca fer

Prevenir l'aparició d'aquests insectes és vital per evitar la proliferació d'altres plagues força pitjors

És un dels problemes més freqüents a les cases. Els peixets d'argent (Lepisma Saccharina) són uns insectes que, encara que no suposen cap perill per a l'ésser humà, poden arribar a ser molt molestos.

De forma general, la seva presència augmenta durant la temporada de pluges, ja que proliferen en ambients foscos i humits. Dins de casa, el bany és un dels llocs on els pots veure primer. Per això, conèixer com erradicar-los és imprescindible.

Evitar la humitat, clau per lluitar contra els peixets d'argent

Com diem, els peixets d'argent no suposen un perill per als humans. Tot i això, que apareguin pot indicar que també ho facin altres plagues, com els àcars. A conseqüència d'això, es poden donar al·lèrgies i altres problemes de salut.

D'altra banda, aquests insectes poden ser l'aliment d'altres, com ara les aranyes, cosa que incrementa el problema. Per prevenir-ne l'aparició, el millor és evitar l'acumulació d'humitats, segellant esquerdes i ventilant tots els racons de la casa.

Així es pot prevenir la presència d'aquests insectes

Així mateix, hi ha diferents consells que t'ajudaran a prevenir i controlar l'aparició d'aquests insectes molestos a casa teva. La majoria són coses senzilles, que podràs dur a terme amb freqüència.

Segella esquerdes

Comprova que no hi hagi esquerdes a casa teva, ja que els peixets d'argent hi poden entrar. Evita fer servir silicona, ja que és un producte que atrau aquests insectes.

Compte amb la humitat

És vital controlar els ambients humits, que és on viuen aquests insectes. Pots fer servir deshumidificadors en àrees com el bany o el soterrani per aconseguir-ho.

Muntatge amb una dona amb cara de fàstic i un cercle amb una lepisma, una bestiola també coneguda com a peixet de plata
Aquests insectes prefereixen els llocs més humits i calents de la casa | Getty Images, Dmitry Bogdanov

Fes que no trobin cap aliment

Mantingues netes i lliures d'aliments les teves àrees d'emmagatzematge. D'aquesta manera, els peixets d'argent no se sentiran atrets.

Desinfecta

Duu a terme una neteja regular de tota la casa per eliminar els ous i els peixets d'argent. D'aquesta manera, evitaràs la seva aparició i acabaràs amb ells si ja són a casa teva.

Com eliminar els peixets d'argent de forma definitiva

Ara que saps com prevenir la seva aparició, també és recomanable conèixer com eliminar-los de forma definitiva si ja els has vist a casa teva. En aquest cas, els experts recomanen ruixar-los amb alcohol etílic.

Els peixets d'argent, amb el cos brillant i prim, solen ser fàcils de veure. Això sí, has de tenir en compte que fugen molt ràpidament, per la qual cosa has d'estar atent davant de qualsevol anomalia.