Muntatge amb diversos premis Óscar i cercle vermell amb protagonistes de la pel·lícula Robot Dreams

La pel·lícula catalana que acaba de ser nominada als premis Oscar 2024

Robot Dreams, la producció catalana d'Arcadia Motion Pictures ja ha obtingut diferents premis i reconeixements internacionals

La pel·lícula d'animació Robot Dreams serà una de les candidates als premis Oscar aquest 2024. Així ho ha anunciat l'acadèmia hollywoodiana que confirmarà tots els premiats a la gala del pròxim 10 de març.

Es tracta d'una producció catalana d'Arcadia Motion Pictures, dirigida per Pablo Berger. Ambientada a Nova York dels anys 80, un gos i un robot en són els protagonistes. Una adaptació de la novel·la gràfica de Sara Varón.

A la seva categoria competirà amb altres films d'animació com El niño y el heron, Eklemmental, Nimona i Spider-Man: a través del metaverso. Ben aclamada per la crítica, ha aconseguit obtenir diferents reconeixements tant a escala nacional com internacional.

Robot Dreams - Trailer

Aquests han estat: Millor pel·lícula europea d'animació i Millor llargmetratge d'animació als premis Forqué, i Millor pel·lícula d'animació als premis de l'Associació de crítics de Toronto. A més, opta a 4 nominacions als premis Goya, tres als Gaudí i tres més als premis Feroz.

Robot Dreams, un film d'animació que combina tragèdia i comèdia i que pretén aflorar als sentiments dels espectadors. Les emocions dels personatges es transmeten amb la música. El desassossec, la solitud, la tristesa, el dolor, però també la felicitat, amor i amistat.

El seu director, Pablo Berger ja ho va fer amb la seva pel·lícula Blancaneus i va aconseguir ficar-se la crítica a la butxaca. El film va obtenir 10 premis Goya.

Què ens ensenya i de què tracta Robot Dreams?

La història comença a un pis de Nova York. Dog viu tot sol, però no li agrada la soledat i decideix comprar un robot de company. Des de la finestra de casa veu com la vida dels altres és diferent de la seva. Enveja el ritme de cadascun dels personatges que veu passejant pels carrers.

Des d'aquest moment, Dog i Robot entaulen una amistat. Surten pels carrers de Manhattan, van al parc, ballen i es diverteixen fins a quedar saciats. A partir d'aquí, comença una bonica història d'amor i amistat.

Però un dia van a la platja i per motius aliens Dog i Robot es veuen obligats a separar-se'n. Tot i això, el gos intenta tornar a retrobar-se amb el seu estimat amic. Ho aconseguiran?

Robot Dreams, una gran pel·lícula que narra la desesperació de buscar allò perdut, allò que anheles, i que et feia feliç. Quan ja havies trobat el teu lloc, alguna cosa es torça i la teva vida fa un tomb.