Muntatge amb dos agents de la Guàrdia Urbana de Barcelona i cercle vermell amb persona ficant bosses al maleter del cotxe

La Guàrdia Urbana alerta del robatori més freqüent a Barcelona: 'La Collita'

Un nou mètode en què la distracció és la clau fonamental perquè els lladres se surtin amb la seva. Posa-hi atenció!

Sovint, la policia alerta els ciutadans de les diferents estafes i mètodes de robatori a què estem exposats cada dia. Aquesta vegada, la Guàrdia Urbana ha manifestat la presència d'un nou mètode de robatori que cada cop és més freqüent a Barcelona, La Collita.

Es tracta d'un furt en què el duen a terme tres persones, i la distracció és la clau perquè se'n surtin amb la seva. Para atenció per evitar ser víctima d'aquest nou robatori.

Com funciona La Collita, el nou mètode per robar

La Collita consisteix bàsicament a distreure la víctima per, després, treure-li els objectes personals. Un equip de tres lladres són els que s'apoderen del que troben dins del vehicle de la víctima, i gairebé sempre actuen a pàrquings públics.

El que fan és perseguir a a la presa, i quan està a punt d'introduir-se al cotxe, ataquen. Normalment, identifiquen persones que vagin soles i carregada amb bosses de la compra. El primer atracador s'encarrega de deixar caure un objecte a terra, com una moneda o claus, per distreure la víctima.

En apartar la mirada del cotxe, el segon lladre obre el cotxe de la persona a qui robaran i es fa amb tot el que pot de l'interior. En canvi, el tercer hi té un paper clau: acostuma a esperar en un altre cotxe per poder treure'n ràpidament els altres.

Segueix aquests consells per no ser víctima de La Collita

Després de detectar aquest perill, es recomana que els consumidors mantinguin la vigilància cada cop que es desplacin a fer la compra, sobretot a centres comercials, o llocs de l'estil. Algunes de les recomanacions són:

      - Observar l'entorn per reconèixer qualsevol actitud estranya d'altres persones

      - Evitar, en la mesura del possible, interaccionar amb gent que no coneixes mentre carregues les bosses al cotxe

      - Evitar qualsevol distracció

      - Trucar al 112 i denunciar qualsevol intent de robatori