Imatge d'Alcarràs.

Una pel·lícula catalana nominada a 'Millor Pel·lícula Internacional' als Oscar 2023

'Alcarràs' serà la representant espanyola als Oscar 2023

Avui és un gran dia pel cinema en català i és que una producció del territori serà la representant espanyola a la gala dels Oscar de l'any vinent. Alcarràs, la pel·lícula de Carla Simón, guanyadora ja de diversos premis, ha estat l'escollida per aquesta data tan especial. 

El premi que pot guanyar és el de 'Millor Pel·lícula Internacional', un títol que sense cap mena de dubte es tracta d'un gran honor. Tanmateix, per a molts seguidors del film, només el fet d'estar nominats ho consideren una gran victòria.

Un moment de la pel·lícula 'Alcarràs'
'Alcarràs' entra a l'Olimp del cinema | ACN

Alcarràs, guanyadora de la 72 edició de la Berlinale, ens narra la història de la família Solé, persones dedicades a la plantació de préssecs durant generacions, al petit poble català d'Alcarràs. Tanmateix, el gir que planteja aquest llargmetratge és que aquest podria ser l'últim any que es puguin dedicar a aquesta tasca.

Sense cap mena de dubte, es tracta d'una pel·lícula emotiva que s'ha guanyat l'afecte de la crítica. 

Espanya podria guanyar l'Oscar el 2023

Aquest any 2022, Espanya s'ha quedat a les portes de guanyar la tan anhelada figureta. El buen patrón va ser el llargmetratge escollit aquest 2022 per arribar al cim de Hollywood, no obstant això, no ha pogut ser possible. 

Per aquest motiu, i gràcies al gran reconeixement del públic, s'espera que l'any que ve aquesta sort canviï i el país es pugui fer amb el gran premi. Espanya ja havia estat nominada a aquest Oscar una vintena de cops anteriorment. 

▶️ El vídeo de la setmana

Les pel·lícules que es van escollir, i els seus respectius anys, tal com recull el mitjà El diario, han estat: Volver a Empezar l'any 1982, Belle Epoque l'any 1993, Todo sobre mi madre l'any 1999, Mar adentro l'any 2004 i Dolor y gloria l'any 2020. 

De moment, només queda esperar i veure que passa finalment a la coneguda entrega de premis.