Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb una parella de jubilats i una guardiola amb monedes amuntegades al costat

Pensió de més de 3.000 €: quant has de cotitzar per cobrar aquesta xifra cada mes

A la llum els requisits a complir per cobrar la pensió màxima de jubilació

Si hi ha un desig clar per part de la majoria dels treballadors del nostre país, és cotitzar el major temps possible i poder obtenir els fruits més grans del temps treballat.

Especialment, si ens dediquem tota la vida a treballar i, per tant, a cotitzar, tenim un objectiu clar quan ens toca deixar la nostra vida professional. I no és altre que obtenir una pensió elevada per passar els nostres dies de la manera més plàcida possible.

Molts es pregunten quant de temps és necessari a nivell de cotització per cobrar la pensió màxima una vegada que et retiris de la teva feina.

La Seguretat Social deixa clar què has de fer per cobrar la pensió màxima

En primer lloc, cal ressenyar que les pensions contributives al nostre país han pujat substancialment aquest 2023. Ho han fet un 8,5%. Per si no n'hi hagués prou, aquelles que són no contributives encara han tingut un major increment, arribant al 15%.

Així, doncs, la pensió màxima s'ha quedat aquest any en els 3.059 euros mensuals, sent un total de 42.829 euros a l'any.

Si comparem la pujada que ha experimentat la pensió màxima entre l'any passat i el present, podem veure que hi ha 240 euros de pujada. El cas és que el 2022 el límit de les pensions a nivell mensual va ser de 2.819 euros.

Muntatge de feix de bitllets de 50 euros i cartell de la Seguretat Social
Si vols cobrar més de 3.000 euros de pensió, has de complir uns requisits | Getty Images, catalunyadiari.com

Els anys cotitzats i el sou són variables claus a l'hora de cobrar la pensió més gran

Ara bé, aconseguir a final de mes cobrar aquesta pensió màxima depèn de diversos requisits, sobretot, de les bases de cotització i dels anys que hagis cotitzat a la teva vida. A l'article d'avui ens centrarem en el detall que es miren amb lupa la majoria de pensionistes del nostre país.

Cal recordar que els pensionistes a Espanya cobren 14 pagues, dues ordinàries més dues pagues extra al juny i al novembre. Ara bé, has de complir aquesta sèrie de premisses per cobrar la pensió més gran al nostre país.

La primera de totes i la més important és haver cotitzat 36 anys i sis mesos a la Seguretat Social. Alhora, hi ha un altre requisit associat, ja que els últims 25 anys s'ha d'haver cobrat per la base màxima de cotització.

A més, per poder percebre aquesta pensió màxima, el treballador sol·licitant ha de demanar aquest dret després que compleixi l'edat ordinària de jubilació.

Muntatge amb parella de gent gran i moneder amb bitllets d'euro
Guanyant 3.568 euros al mes de salari estàs més a prop de cobrar la pensió màxima | Pexels, Photo Images

Estàs de sort si has tingut un salari de 3.568,83 € els últims 25 anys

Cal apuntar que l'edat ordinària de jubilació a Espanya és de 65 anys per a aquells treballadors amb 37 anys i nou mesos cotitzats o bé de 66 anys i quatre mesos per als que hagin cotitzat almenys 36 anys i mig.

Posarem un clar exemple que segur que entendran tots els pensionistes que volen accedir a aquesta màxima pensió. Si hem cotitzat la nostra vida professional 15 anys, ens acollirem a aquest 50% de la base reguladora. A més, no oblidis que s'afegirà una pujada del 0,21% en els 49 mesos següents i una altra del 0,19% en els pròxims 209 mesos.

Per no fer-nos més embolics, ens centrem en aquests últims 25 anys de cotització. El cas és que si al llarg has tingut un salari de 3.568,83 euros, estàs més a prop de cobrar la pensió màxima.

Cobrant aquesta quantitat de sou i portant rigorosament tots els requisits que et demana la Seguretat Social, no dubtis que podràs cobrar la pensió màxima. Ho aconseguiràs el dia que deixis de treballar d'una vegada per totes.