Primer pla de la mà d'una persona gran amb monedes d'euro i agafant una cartera

La pensió que també pots cobrar tot i que ja t'estiguin pagant la jubilació

Aquest requisit et pot sorprendre, però és real

No és freqüent que dos tipus de pensions de la Seguretat Social siguin compatibles. Però, hi ha excepcions i una és la que combina el cobrament de la pensió de jubilació i la de viduïtat.

D'aquesta manera, la Seguretat Social explica aquesta excepció a la seva pàgina web i aclareix qualsevol tipus de dubte sobre això. «La pensió de viduïtat és compatible amb qualsevol renda de treball del beneficiari i amb la pensió de jubilació o incapacitat permanent a què aquest tingués dret».

La veritat és que no importa res més sempre que es tingui dret a percebre aquests dos tipus de pensions. Ho podrà fer algú que ja cobrava una pensió de jubilació. Igualment, es pot jubilar i percebre la pensió de jubilació una persona que cobrés anteriorment la de viduïtat.

La pensió que pots cobrar juntament amb la de jubilació i que no sabies

En aquests supòsits, es manté el cobrament dels dos tipus de pensions. Això sí, per percebre totes dues cal complir uns paràmetres a què obliga les dues prestacions que comentem a continuació.

Per cobrar una pensió de jubilació, cal haver cotitzat almenys 15 anys. I dos s'han d'haver dut a terme en els 15 anys previs a la sol·licitud d'aquesta jubilació. A més a més, s'exigeix estar al corrent de pagaments amb la Seguretat Social.

Un home i una dona grans caminant pel carrer amb motxilles
Pots cobrar aquestes dues pensions a la vegada i no ho sabies | PixaBay

Com no podia ser altrament, igualment cal complir l'edat de jubilació. Aquest any és de 66 anys i quatre mesos per a les persones que no han aconseguit 37 anys i nou mesos cotitzats. L'edat per jubilar-se seria de 65 anys per a aquells que hagin arribat al seu objectiu cotitzant.

Pel que fa als requisits per cobrar una pensió de viduïtat, el mort únicament haurà de complir un requisit a l'hora de morir. Es tracta que el descens s'hagi produït per una malaltia comuna.

Requisits per compatibilitzar les pensions de jubilació i viduïtat

Cal acreditar un període de 500 dies de cotització en els cinc anys previs a la mort. Els altres requisits els hauran de complir la persona supervivent.

Si la persona ha mort a causa d'una malaltia comuna és de necessitat imperiosa l'existència de fills en comú. O bé que el matrimoni s'hagués allargat com a mínim un any o que la convivència hagués durat almenys 2 anys.

Si parlem de les parelles de fet, es demana la inscripció al registre 24 mesos abans de la mort de la persona, a més d'una convivència que cal demostrar com a mínim 5 anys o bé l'existència de fills en comú.

Si ens referim a divorcis o separacions, la persona ha de ser beneficiària d'una pensió compensatòria. Pel que fa a la víctima, no pot haver format part d'un nou matrimoni o parella de fet.

Si el divorci o la separació s'ha produït abans del 2008, no es demana cap tipus de requisit. En cas que hagin passat menys de 10 anys entre el divorci, la separació i la mort de la parella. O bé el matrimoni va durar menys d'una dècada i el supervivent té més de 50 anys.

Així pots compatibilitzar les dues pensions

Per compatibilitzar les dues pensions, el màxim que es pot cobrar sumant totes dues és de 3058,81 euros mensuals i 42 829,29 euros anuals.

Mà d'una persona comptant bitllets de 50 euros amb el fons de la imatge difuminat
Pots guanyar fins a 3.000 euros al mes si comptabilitzes dos tipus de pensions | Getty Images

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

A més, si reps una pensió SOVI (Seguro Obligatorio de Vejez o Invalidez) , en sumar-les amb les de viduïtat no poden depassar el doble de 743,30 euros. Aquesta és la pensió mínima de viduïtat per a més grans de 65 anys.

Finalment, el mort havia d'estar vinculat a tu pel matrimoni o la parella de fet, i no et permeten tornar-te a casar. Així mateix, havia d'estar donat d'alta a la Seguretat Social, havent cotitzat un mínim de 500 dies els últims 5 anys. Si no estigués d'alta, la cotització mínima serien 15 anys.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!