Grup de treballadors parlant en una oficina

Les feines amb més sortida laboral i millor sou el 2023 a Catalunya

Les enginyeries, la ciberseguretat i el sector sanitari, entre les opcions més interessants

La incertesa laboral afecta milions de treballadors al nostre país. Molts d'ells, fins i tot, no semblen estar gaire satisfets amb les seves actuals empreses i contemplarien una possible marxa amb intenció de prosperar. Possiblement els interessarà, doncs, saber quins són els llocs de treball amb més sortida laboral i els millors salaris el 2023.

El portal d'ocupació Jobatus.es va estudiar fa uns quants mesos les ofertes i les cerques de perfils dutes a terme per tècnics de personal. En concret, en més de 55.000 companyies, publica El Correo. D'aquesta manera, van poder treure conclusions sobre quines eren les principals demandes del mercat amb vista a aquest any.

Les feines amb més oportunitats laborals

Un dels treballs amb més sortides, segons aquesta anàlisi, és el de docent especialitzat en noves tecnologies. La Unió Europea adverteix des de fa temps la necessitat d'incorporar les competències digitals al currículum escolar.

A més dels joves, també cal formar els professors, molts amb enormes llacunes en aquest àmbit. En efecte, durant la pandèmia es va poder comprovar que el treball en línia ha vingut per quedar-se.

Un altre sector en què hi ha manca de professionals és a la sanitat, sobretot en infermeria. Va quedar evident durant la pandèmia l'important paper que tenen i que de vegades no s'arriben a cobrir totes les vacants. Ens enfrontem a una població cada cop més envellida, que requerirà més cures amb el pas del temps.

Una metgessa vacunant a un pacient
El sector de la infermeria necessita molts treballadors | Getty Images

Aquest tipus de treballadors tindran moltes possibilitats de tenir una feina ben remunerada. En el cas de la infermeria, poden ocupar llocs a totes les àrees del sector, sigui assistencial o sanitari.

També tenen una certa relació amb l'àmbit de la salut els especialistes en cures personals. Serveixen de gran ajuda tant per a l'atenció de persones grans com de la població a la seva etapa infantil. A més dels esmentats infermers, també es poden sumar els terapeutes ocupacionals o auxiliars d'infermeria, entre d'altres.

La digitalització ens descobreix nous treballs

La digitalització i les noves tecnologies han permès aparèixer nous treballs. Fa poc temps irrompia a les nostres vides la intel·ligència artificial, un sistema que promet revolucionar el mercat de treball. Tots aquells que s'especialitzin en aquesta branca tindran molt de guanyat amb vista al futur.

Es pot dir que encara està en un procés d'arrencada, pendent de l'evolució i del camí que segueixi. Caldrà estar molt atents al que pugui oferir aquest sector al llarg dels pròxims mesos.

En aquest sentit, les empreses cada cop reclamen més enginyers de dades, desenvolupadors 'big data' i especialistes en ciberseguretat. Com més aviat ens hi formem, millors ocupacions tindrem i més se'ns valorarà des del punt de vista econòmic.

Persona teclejant en un ordinador a la feina
Les noves tecnologies ens ofereixen moltes oportunitats laborals | Getty Images

No podem passar per alt la necessitat de recórrer a experts en robòtica. Tot fa indicar que cada cop resultarà més freqüent compartir tasques i espais amb sistemes automatitzats i robots.

Finalment, cal destacar les sortides que hi haurà per a professionals en màrqueting, xarxes socials i desenvolupament de negoci. Les companyies són conscients de la transcendència que té treballar la reputació en línia. Els professionals saben per experiència que es tracta de camps que es troben en constant actualització i que exigeixen una renovació permanent.

Els sectors on més va créixer la demanda

Segons es desprèn de l'anàlisi d'aquest portal, hi va haver una sèrie de sectors que van veure incrementada la demanda d'ocupació a partir de la pandèmia. Per sobre de tots hi ha l'àmbit de la salut, amb una pujada del 12%.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

A continuació, segueix amb un 8,1% l'educació en línia. La logística i la seguretat a internet van fer el mateix amb un 5,9% i un 4,4%, respectivament.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS les hores més barates de la LLUM, ara al teu WhatsApp! Planifica rentadores, cuina i planxades!