Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge on apareix una senyora gran i una altra persona subjectant-li la mà ia la dreta una cartera amb bitllets

Els pensionistes que no cobraran la paga extra de Nadal: no tenen dret

Milers de pensionistes no rebran la paga extra per una raó de pes

Com cada any, els pensionistes del nostre país estan desitjosos que arribi una data que porten marcada al calendari des de fa temps. I encara que queden un parell de mesos per a això, la segona paga extra de l'any, que recordem s'abona al novembre, està cada cop més a prop.

Una paga addicional per a milions de pensionistes que, sens dubte, esperen com a aigua del maig i és tot un al·licient per afrontar la recta final de l'any. I és que recordem que el sistema de la Seguretat Social els ingressa a gran part catorze pagues al llarg dels dotze mesos.

D'aquestes catorze pagues, dues són extres i s'ingressen al juny i al novembre. Això sí, no hem d'oblidar que aquesta paga extra no serà ingressada a tots els pensionistes d'aquest país.

No tots els pensionistes cobraran la paga extra de Nadal

Uns diners extres que sí que rebran els beneficiaris d'una jubilació contributiva i no contributiva, per incapacitat permanent, viduïtat, orfandat i en favor de familiars. Tot i això, hi ha excepcions i un bon nombre de pensionistes espanyols no rebrà aquesta paga, encara que sembli mentida.

Primer pla de les mans d'una persona gran i la imatge de diversos bitllets d'euros al costat
Coneix el motiu pel qual molts no cobraran la paga extra de novembre | Getty Images, PixaBay

En aquest cas, les excepcions radiquen en les pensions que derivin d'accidents de treball i malaltia professional. Amb això que apuntem, no volem dir que aquests pensionistes cobraran menys que la resta, res més lluny de la realitat.

I és que la quantia total que els abonaran des de la Seguretat Social s'ingressa prorratejades fins a dotze pagues anuals. Per això tots ells no cobraran les pagues extres de novembre i juny en cap dels casos.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies, novetats i últimes hores de PENSIONS al WhatsApp!

Aquests són els pensionistes que es quedaran sense paga extra

La Seguretat Social adverteix el següent a la seva pàgina web, deixant-ho tot més clar perquè ells pensionistes que pensen que poden cobrar menys en no cobrar la paga extra.

«Les mensualitats ordinàries s'abonen íntegres, inclosa la corresponent al mes en què es produeixi l'extinció del dret. Llevat de la pensió inicial que, si no es merita el primer dia del mes, s'abonarà en proporció als dies naturals que tingui el mes d'efectivitat de la pensió», resa així de clar el web de la Seguretat Social.

Muntatge de dos homes grans, possiblement jubilats i pensionistes, asseguts en un banc i al costat dret una cartera tancada
Descobreix si ets d'aquests pensionistes que no rebrà la paga extra | Getty Images, Elena Photo

Ara, només falta comunicar el moment en què diversos milions de pensionistes a Espanya rebran aquest abonament de la Seguretat Social. Tot ho hem de dir, i és que sol ser habitual que aquest organisme permeti el cobrament de les pensions a mes vençut.

El dia que es cobra la paga extra de Nadal: serà al novembre

La veritat és que cal posar de manifest que aquesta data sol avançar-se i es deixa via lliure a partir del dia 25 de cada mes. I en cas que caigui aquell dia en festiu, es passarà l'endemà hàbil.

Així, la data de cobrament de la paga per a aquest segon abonament extra de l'any a cobrar al novembre serà efectiva sens dubte el dilluns 27 de novembre. Un dia marcat en vermell al calendari pel que això suposa per a molts espanyols.

Per això, en només dos mesos, els pensionistes espanyols, si bé no tots, rebran una paga extra que els vindrà de luxe de cara a les festes de Nadal. I és que mai ve malament, i menys en aquest període de l'any, rebre una empenta a nivell econòmic, sobretot per als pensionistes que cobren menys.